Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 7. 2016,
10.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Sreda, 13. 7. 2016, 10.51

6 let, 6 mesecev

Andy je bil premalo pijan, da bi zaplesal s Sereno Williams

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Andy Murray, Ivan Lendl

Suha usta, glavobol … tako je bil dan po zmagi v Wimbledonu videti Andy Murray. V velikem finalu je po treh nizih premagal Kanadčana Miloša Raonića in se tako še drugič v karieri veselil zmage na sveti travi. Temu primerno so v taboru Murrayja zmago tudi proslavili.

Nedeljski zvečer je novi zmagovalec Wimbledona začel s tradicionalno večerjo v krogu družine, potem pa so zabavo nadaljevali v nočnem klubu. Zanimivo je bilo, da je Škot pred večerjo zavrnil tradicionalni ples s Sereno Williams. V šali je povedal, da še ni dovolj spil, da bi lahko zaplesal.

"Naslednji zmagovalec lahko poskusi, vendar ta večer ne bom plesal. Edino če spijem nekaj kozarcev šampanjca. Potem bi bilo mogoče. Sicer je to lepa stvar, vendar se to letos ne bo zgodilo. Lahko bi bil srečen, če bi oder zapustil v enem kosu," je povedal Murray.

Lani, ko je zmagal Novak Đoković, je bila stvar drugačna. Srb se je opogumil in na pesem Night Fever od  Bee Gees zaplesal z eno najboljših teniških igralk vseh časov.

Pozneje se je 29-letni Murray v klubu Drama le sprostil. Šampanjec je tekel po potokih in po pisanju The Telegraph naj bi Andy pri pultu pustil na tisoče funtov.

 

Congrats @andymurray 🎉🎾 #andymurray

A video posted by @m1r1amb on

Da je bila zares pestra noč, pove dejstvo, da je Murray na tiskovno konferenco zamudil dvajset minut in na njej pozneje priznal, da je bila za njim divja noč. "Imel sem zares divji večer – praznoval sem s svojo ekipo in zares smo se zabavali. Bil je izjemen večer," je razlagal.

Ob veliki zmagi Andyja Murrayja so tudi Ivana Lendla premagala čustva. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ob veliki zmagi Andyja Murrayja so tudi Ivana Lendla premagala čustva. Foto: Guliverimage/Getty Images

Tudi hladnokrvnega Lendla so premagala čustva

K drugi wimbledonski zmagi je veliko pripomogel tudi hladnokrvni Ivan Lendl, ki je na tribuni vedno povsem brezizrazen. Ob zadnji zmagi so očitno tudi njega premagala čustva, saj je bil videti na robu solza. Čeprav se je pozneje izgovarjal na alergije, je le priznal, da je bila ta zmaga zelo čustvena.

Murray se je strinjal, da je bila to ena večjih zmag v njegovi karieri. "Vedel sem, da sem v nedeljo dosegel nekaj posebnega, saj sem dobil objem Ivana Lendla. Po navadi mi le čestita, vendar je za Wimbledon naredil izjemo," je še povedal drugi igralec sveta.

Ne spreglejte