Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
30. 5. 2017,
10.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

Natisni članek

OP Francije Novak Đoković

Torek, 30. 5. 2017, 10.00

6 let, 7 mesecev

OP FRANCIJE

Andre Agassi zgolj začasno zapušča Đokovića

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80
Novak Đoković, Andre Agassi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković je na novinarski konferenci razkril, da ga Andre Agassi, njegov novi trener, po prvem tednu OP Francije zapušča. Razlogi so osebni, a to še ne pomeni, da se je njuno sodelovanje končalo.

Novak Đoković je v ponedeljek na svojem uvodnem nastopu na OP Francije brez težav odpravil Marcela Granollersa-Pujola in dokazal, da je treba nanj resno računati. Kot kaže, ima srbski zvezdnik že dovolj vprašanj o sodelovanju z Agassijem. "Veste, kaj predlagam!? Da na naslednjo tiskovno konferenco pripeljem kar njega in boste govorili z njim," je uvodoma dejal Nole in razkril, da Američan prihodnji teden že odhaja. "Upam, da bo ostal do konca tega tedna, vendar mora zaradi neodložljivih obveznosti oditi. To je vse."

Za zdaj ne bo ničesar spreminjal. | Foto: Guliverimage/Getty Images Za zdaj ne bo ničesar spreminjal. Foto: Guliverimage/Getty Images

Nekatere stvari ostajajo med njima

Veliko ljudi zanima, kako po novem potekajo treningi. Đoković se tega zaveda, a kot pravi, je za kakšne velike spremembe premalo časa, saj se z Andrejem še ne poznata tako dobro. "Trenutno noče na noben način motiti mojega ritma, igre in priprav. Prilagaja se mojemu novemu poglavju v življenju. Gradim novo ekipo in on je na čelu te ekipe. Veliko mi pomenijo razgovori in nasveti. O tem ne bi preveč govoril. To ostaja med nama. Za zdaj mi najin način dela zelo ustreza in prav tako se dobro počutim na igrišču."

Boris Becker, nekdanji trener Novaka Đokovića, je na OP Francije prišel pozdravit Andreja Agassija. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker, nekdanji trener Novaka Đokovića, je na OP Francije prišel pozdravit Andreja Agassija. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pogovori tudi o zasebnih stvareh

Agassi se trudi, da bi v najkrajšem mogočem času svojega varovanca čim bolj spoznal in mu s tem čim bolj pomagal. Lanski zmagovalec OP Francije je razkril, da je Agassiju njegova igra zelo všeč.

"On se bolj osredotoča na psihološki pristop v določenih trenutkih dvoboja. Na to, kaj je treba narediti, kako se lotiti dvobojev in treninga. Seveda govoriva tudi o določenih tehničnih podrobnostih in o stvareh zunaj igrišča, ki zadevajo zasebno življenje. Zadnjih sedem, osem mesecev se mi namreč dogajajo spremembe," je še povedal Đoković, ki je pred kratkim praznoval svoj 30. rojstni dan.

Beograjčan se bo v naslednjem krogu pomeril s Portugalcem Joaom Souso, ki je v uvodnem krogu premagal srbskega igralca Janka Tipsarevića. Igralca sta se do zdaj pomerila trikrat, vse tri dvoboje pa je dobil Đoković.

Ne spreglejte