Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
3. 6. 2017,
17.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

1

Natisni članek

OP Francije Boris Becker Novak Đoković

Sobota, 3. 6. 2017, 17.58

6 let, 6 mesecev

Andre Agassi noče Đokovićevega denarja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

1

Novak Đoković in Andre Agassi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na OP Francije je v zadnjih dneh največ zanimanja za Novaka Đokovića in njegovega novega trenerja Andreja Agassija. Američan se je za potezo odločil deloma tudi zaradi svoje žene, legendarne Steffi Graf, nekdanje vrhunske teniške igralke. Kot je še razkril, to delo opravlja zastonj.

Novak Đoković, ki je pred kratkim dopolnil 30 let, se je odločil, da bo popolnoma prevetril svojo ekipo. Zato je pred kratkim v svoj tabor povabil Andreja Agassija, nekdanjega vrhunskega teniškega igralca. Pred tem ga je tri leta treniral Boris Becker, s katerim sta dosegla nekaj vrhunskih rezultatov. Kot bi usoda hotela, je Boris Becker za eno izmed športnih televizij na pogovor povabil Agassija.

Pri odločitvi mu je pomagala tudi Steffi Graf, njegova žena. | Foto: Guliverimage/Getty Images Pri odločitvi mu je pomagala tudi Steffi Graf, njegova žena. Foto: Guliverimage/Getty Images V Pariz je prišel, da ga bolje spozna

Tako kot je že Novak Đoković večkrat povedal, je tudi Agassi razkril, da se je vse skupaj začelo s telefonskim klicem, vendar Američan ni niti pomislil, da bi opravljal trenersko delo. "Zame je bilo veliko presenečenje. Klical me je po tem, ko je končal nastope v Monte Carlu in želel je govoriti o tenisu," je uvodoma povedal Agassi.

"Želel je govoriti o možnosti najinega sodelovanja in rekel sem mu, da mu mogoče lahko pomagam prek telefona, ker ne potrebuje veliko. Sicer pa sodelovanje ni mogoče glede na moj način življenja. Zatem mi je Steffi rekla:  'Mogoče boš užival v tem'. Jaz pa sem rekel: 'Misliš?' Zelo jo spoštujem in rekel sem, da bom šel malo prej v Pariz, da ga bolje spoznam. Že tako sem imel namen iti tja."

Andre Agassi bo prišel tudi v Wimbledon, če ga bo Đoković želel tam. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andre Agassi bo prišel tudi v Wimbledon, če ga bo Đoković želel tam. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ne želi niti centa

Agassi je med drugim razkril, da za to delo ni plačan, ampak želi Srbu le pomagati, da pride v tisto staro formo. "To delam v svojem prostem času in na svoje stroške. Ne želim denarja, želim mu le pomagati in čim več pripomoči k temu, da izboljša svojo igro."

Takoj za OP Francije se začenja sezona na travi, kjer bo pozneje na sporedu tudi najprestižnejši turnir za grand slam v Wimbledonu. Bo Andre tudi tam? "Če me bo želel, bom prišel. To je velika odgovornost in potrudil se bom po svojih najboljših močeh," je še povedal osemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Pozneje je v pogovoru še razkril, da trenutno ne želi preveč vplivati na igro Novaka. Vsekakor pa meni, da so stvari, ki bi mu pri njegovih 30 letih nekoliko olajšale delo.

Đoković se je prepiral s sodnikom

Novak Đoković se je v četrtek šele po petih nizih uvrstil v četrti krog. Nemalo preglavic mu je delal mladi Argentinec Diego Schwartzman. Drugi igralec sveta pa je imel tudi nekaj težav z glavnim sodnikom, ki mu je po njegovem mnenju po nepotrebnem dal opozorilo. To pa je Novaka spravilo ob živce.

"Kaj je narobe s teboj? Zakaj si mi dal opozorilo, kaj sem sploh rekel? Ali razumeš srbsko," je bruhalo iz Đokovića. Sodnik mu je pozneje obrazložil, da je opozorilo dobil zaradi neprimernega vedenja.  

Ne spreglejte