Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
6. 7. 2017,
9.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

Natisni članek

Wimbledon Aljaž Bedene

Četrtek, 6. 7. 2017, 9.19

6 let, 6 mesecev

Aljaž Bedene: Trenutno predstavljam Veliko Britanijo … #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83
Aljaž Bedene | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Aljaž Bedene je v sredo v Wimbledonu dosegel svoj največji uspeh, potem ko se je uvrstil v tretji krog turnirja. S svojimi igrami ima za seboj vedno več britanskih navijačev, prav tako pa zanj stiskajo pesti v Sloveniji.

Aljaž Bedene je v drugem krogu prestižnega turnirja po štirih nizih na kolena spravil Damirja Džumhurja, svojega dobrega prijatelja iz Bosne, ki mu je v začetku tega tedna celo posodil kratke hlače in majico.

"Nikoli ni lahko igrati proti prijatelju" | Foto: Guliverimage/Getty Images "Nikoli ni lahko igrati proti prijatelju" Foto: Guliverimage/Getty Images V njegovi ekipi nekoliko preglasni

"Nikoli ni lahko igrati proti prijatelju. Res sva dobra prijatelja in pred začetkom dvoboja sva bila oba nervozna," je po dvoboju povedal Bedene, ki je priznal, da so šli včasih v njegovi ekipi nekoliko predaleč z glasnim navijanjem. Najbolj so ga spodbujali, ko je kazal prve znake utrujenosti. V prvem krogu proti Ivu Karloviću je odigral maratonski dvoboj, potem ko je visokoraslega Hrvata premagal šele po petih nizih, na igrišču pa sta preživela nekaj manj kot štiri ure in pol.

Bedene zadnji dve leti igra za Veliko Britanijo in jasno se zdi, da Ljubljančan ne bo imel nikoli toliko podpore, kot jo imata na primer Andy Murray, Heather Watson … A s svojimi uspehi ima za seboj vse več privržencev. Po obeh zmagah na sveti travi se je obakrat zahvalil navijačem in povedal, da mu brez njih ne bi uspelo. In kdo ve, morda mu bodo v tretjem krogu namenili osrednje igrišče. V dvoboju proti Džumhurju ga je z vrha tribun spremljal Leon Smith, kapetan britanske moške ekipe za Davisov pokal.

S kapetanom se bo pogovoril po Wimbledonu Z Leonom Smithom, kapetanom britanske moške ekipe, se bo Aljaž pogovoril po Wimbledonu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Z Leonom Smithom, kapetanom britanske moške ekipe, se bo Aljaž pogovoril po Wimbledonu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Aljažu je na začetku leta Mednarodna teniška zveza zavrnila prošnjo, da bi igral za Veliko Britanijo, a kot kaže, nekatere stvari ostajajo odprte. "Z Leonom bom govoril po Wimbledonu. Več ne morem povedati," je bil kratek Bedene, ki je pred kratkim izrazil željo, da bi v prihodnosti znova rad igral pod slovensko zastavo. Želi si namreč, da bi leta 2020 zaigral na olimpijskih igrah v Tokiu. "Trenutno predstavljam Veliko Britanijo, vendar bi rad igral na olimpijskih igrah v Tokiu."

Menite, da bi bilo prav, če bi Aljaž Bedene znova igral za Slovenijo?

  • Da
    54,38 %
    87 glasov
  • Ne
    45,63 %
    73 glasov
Oddanih 160 glasov

V tretjem krogu Bedeneta čaka Gilles Muller. | Foto: Guliverimage/Getty Images V tretjem krogu Bedeneta čaka Gilles Muller. Foto: Guliverimage/Getty Images

Upa na utrujenost nasprotnika

Kakorkoli že, Aljaž je trenutno še vedno del britanske ekipe. V tretjem krogu ga čaka Gilles Muller, 16. nosilec turnirja, ki je v drugem krogu potreboval skoraj štiri ure, da je premagal Lukaša Rosola. Bedene in Muller sta se nazadnje srečala na turnirju na Nizozemskem, kjer je zmagal Luksemburžan (6:3, 3:6, 6:4).

"Srečo imam, da sem tokrat igral le dve uri. Upam, da bo Muller utrujen, vendar se bom osredotočil na svojo igro. Rad igra na travi … Je zelo agresiven igralec. Z njim sem igral pred nekaj tedni, tako da vem, kako igra. Ne morem govoriti o njegovih šibkih točkah, ker jih ni veliko, a če bom igral svojo igro, imam možnosti," je bil optimističen 27-letni Bedene.

Ne spreglejte