Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
24. 7. 2017,
14.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Novak Đoković

Ponedeljek, 24. 7. 2017, 14.46

6 let, 6 mesecev

Ali to pomeni konec sezone za Novaka Đokovića?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Srbski mediji poročajo, da obstaja velika možnost, da bi Novak Đoković izpustil OP ZDA, zadnji turnir za grand slam, ne izključujejo niti možnosti, da je že končal letošnjo sezono.

Novaka Đokovića, ki je pred dnevi prišel v Beograd, je pregledal Zdenko Milinković, zdravnik srbske reprezentance za Davisov pokal. Srbski zvezdnik bi po njegovem mnenju moral počivati od šest do dvanajst tednov.

"Na naslednjem pregledu se bo vedelo, ali to drži ali ne. V tem času ne bo smel trenirati z loparjem, bo pa lahko delal na drugih segmentih, kot je kondicija. Seveda bo imel predpisane tudi določene terapije," je za Sportski žurnal povedal Milenković.

Zdravniki upajo, da operacija ne bo potrebna. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zdravniki upajo, da operacija ne bo potrebna. Foto: Guliverimage/Getty Images Očitno je pretiraval

Po tem lahko sklepamo, da nekdanji prvi igralec sveta skoraj zagotovo ne bo igral na OP ZDA in Davisovem pokalu, ko bo Srbija septembra igrala proti Franciji. Obstaja tudi možnost, da bo moral Đoković počivati do konca sezone.

"Simptomi se umirjajo. Bil je na dodatnih pregledih pri specialistih v Torontu. Posvetoval se je pri naših strokovnjakih in seveda tudi pri meni, saj sva zelo dobra prijatelja. Zdaj je pomemben počitek z različnimi terapijami, ki bodo vplivale na hitrejše okrevanje. Operacija je skrajna možnost," je povedal Milenković in dodal: "Ima akutno poškodbo zaradi pretiranega igranja. Ni dovolj počival. Novak je takšen, da stisne zobe tudi takrat, ko ima resne poškodbe, kar mene kot njegovega prijatelja zelo skrbi."

Novak Đoković naj bi več povedal v prihodnjih dneh. | Foto: Reuters Novak Đoković naj bi več povedal v prihodnjih dneh. Foto: Reuters

Ta teden naj bi imel novinarsko konferenco

Đoković ima težave s komolcem že nekaj časa. V Wimbledonu so bile bolečine tako hude, da je moral v četrtfinalu predati dvoboj Tomašu Berdychu. Beograjčan je po tem dvoboju povedal, da ima težave s komolcem že več kot leto dni.

Več naj bi bilo jasno v prihodnjih dneh, ko naj bi imel 30-letni Đoković tiskovno konferenco, kjer bo razkril načrte za prihodnost.

Ne spreglejte