Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2016,
11.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 12. 2016, 11.34

6 let, 6 mesecev

Vojni veteran: To je laž! Pjanić mi ni kupil hiše.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Potem ko so bosanski mediji ta konec tedna objavili odmevno zgodbo o dobroti njihovega nogometnega zvezdnika Miralema Pjanića, ta naj bi brezdomnemu vojnemu veteranu kupil hišo, je domnevni "srečnež" sporočil, da nobena od navedb ne drži.

Novica, ki je vzbujala upanje v človeško dobroto, ni resnična. Informacija, ki so jo bosanski mediji prejšnji konec tedna lansirali v javnost - nogometaš Juventusa in redni član izbrane vrste Bosne in Hercegovine Miralem Pjanić naj bi vojnemu veteranu Ajetu Mamutiju, ki je že osem let brezdomec, preživlja pa se s težjimi fizičnimi deli, kupil hišo -, se je izkazala za neresnično.

To dokazuje posnetek, ki ga je objavil bosanski spletni portal Dnevni Avaz. "Še vedno spim pod mostom," je odlikovani vojni veteran, na katerega je država pozabila po koncu vojne, potrdil v posnetku.

"Ljudje, ki bi mi lahko pomagali in mi ponudili službo, zdaj mislijo, da sem si našel dom. Na žalost nič od napisanega ne drži, še vedno sem brezdomec," je zgroženo razlagal Majuti.

Nogometaš Juventusa in reprezentant Bosne in Hercegovine Miralem Pjanić bosanskemu vojnemu veteranu ni kupil hiše, kot so prejšnji konec tedna poročali bosanski mediji.  | Foto: Getty Images Nogometaš Juventusa in reprezentant Bosne in Hercegovine Miralem Pjanić bosanskemu vojnemu veteranu ni kupil hiše, kot so prejšnji konec tedna poročali bosanski mediji. Foto: Getty Images

"To je sramota, nobenemu novinarju nisem dal nobene izjave, nikogar nisem kontaktiral," je poudaril dvakrat ranjeni borec, ki je za svoja dejanja v vojni na področju nekdanje Jugoslavije dobil več odlikovanj.

Priznal je, da bi si želel spoznati 26-letnega nogometaša iz Tuzle, ki je znan po svojih humanitarnih potezah, a da se to do zdaj še ni zgodilo. "O njem si mislim vse najboljše," je dejal.

Ne spreglejte