Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2007,
8.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 5. 12. 2007, 8.17

8 let

Telekom Slovenije prejel nagrado SPORTO

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Telekom Slovenije se je znašel na seznamu dobitnikov SPORTO nagrad na letošnji konferenci o marketingu v športu.

Najboljše sponzorstvo športnega dogodka, tekmovanja ali programa. Nagrado je v četrtek na slovesni podelitvi v Kranjski Gori prevzel direktor Sektorja za marketinga pri Telekomu Slovenije in podpredsednik Združenja prvoligašev Iztok Sila. Nagrado je s strani predsednice žirije prof. dr. Maje Makovec Brenčič na gala večerji v kranjskogorski dvorani Vitranc ob koncu prvega konferenčnega dne (v četrtek, 8. novembra) prejel direktor Sektorja za marketing pri Telekomu Slovenije Iztok Sila. Telekom Slovenije zagotavlja prvi članski, mladinski ligi in ligi dvoranskega nogometa najboljšo komunikacijsko podporo in telekomunikacijske storitve, ki prispevajo k temu, da postane slovenski nogomet še bolj priljubljen, hkrati pa še dostopnejši ljubiteljem tega športa. V Telekomu Slovenije si po besedah prirediteljev konference SPORTO 2007 poleg izpolnitve svoje družbeno odgovorne vloge obetajo tudi povratnih poslovnih učinkov, saj izkoriščajo sponzorstvo tudi za predstavitve in promocijo svojih najnovejših in najsodobnejših storitev.

Celotna skupina Telekom Slovenije skrbi, da so dogodki na nogometnih igriščih medijsko dobro pokriti. Na Sportalu www.siol.net in Mobitelovem portalu Planet so redno objavljene novice, rezultati, statistika in druge objave Nogometne zveze Slovenije (NZS), njenih organov in Združenja prvoligašev (ZNPL). Prvoligaško tekmovanje se prenaša na Planet TV, posebnem kanalu SiOL TV ter na www.siol.net.

Slovenski nogomet potrebuje močnega partnerja, ki mu bo zagotovil ponoven vzpon in še večjo nacionalno ter mednarodno veljavo. Za večjo mednarodno menjavo si prizadevajo tudi v Telekomu Slovenije in poslovanje uspešno širijo v tujino. Izdelana je bila tudi nova celostna grafična podoba prve lige ter televizijski, radijski, časopisni in spletni oglasi, na izbranih nogometnih tekmah pa potekajo tudi posebne promocije storitev SiOL.

Glavni razlog za strukturno spremembo leži v tem, da je vsebinsko raznolike projekte težko združevati zgolj v eno kategorijo. Tekmovanje je bilo letos omejeno na prijave iz Slovenije. Cilj tekmovanja je razvoj področja športnega marketinga in sponzorstev pri nas ter nagrada in vzpodbuda najboljšim projektom na tem področju v aktualnem obdobju med konferencama.

Trije skupinski sklopi nagrad

V tekmovalni skupini športna sponzorstva - najboljše sponzorstvo športnika posameznika ali ekipe - je nagrado prejel projekt novogoriške družbe Hit, dirkaško moštvo Hit Racing Team, v kategoriji najboljši oglas na TV projekt NLB/Ivo Daneu in košarkarske legende nekdanje Jugoslavije, v kategoriji najboljša uporaba spletnega medija projekt KK Union Olimpija, v kategoriji najboljša aktivnost na področju odnosov z javnostmi projekt podjetja Sparkasse/Druženje z moštvom Acroni Jesenice, v kategoriji druge oblike tržnega komuniciranja povezane s športom pa projekt RK Gorenje za televizijsko oddajo RKG Pressing. Podjetji Mediana in Najdi.si sta opravili raziskavo za najboljšo domačo posamično ali ekipno športno blagovno znamko. V moški kategoriji je slavil veslač Iztok Čop, v ženski alpska smučarka Tina Maze, v ekipni konkurenci pa RK Celje Pivovarna Laško.

V kategoriji "Najboljši TV oglas" se je Telekom Slovenije potegoval še za eno nagrado - v ožji izbor je namreč prišel oglas za PrvoLigo Telekom Slovenije.

Ne spreglejte