Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 10. 2018,
20.54

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Zlatan Ibrahimović NFL NHL Los Angeles Clippers Los Angeles Kings Los Angeles

Torek, 30. 10. 2018, 20.54

5 let, 6 mesecev

V Los Angelesu se je zgodilo "športno enakonočje"

Športnima navdušencema iz Chicaga v Los Angelesu uspelo ujeti izjemen dogodek #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00
Navijača ZDA pet športov v LA | Foto zajem zaslona

Foto: zajem zaslona

Preteklo nedeljo se je prvič v zgodovini zgodilo, da je v enem mestu igralo vseh pet domačih ekip iz petih ameriških profesionalnih lig. Mesto dogodka je bil Los Angeles, eden od udeležencev izjemnega naključja pa tudi naš hokejski zvezdnik Anže Kopitar. Še nikoli viden pojav sta ujela dva športna navdušenca iz Chicaga.

Še nikoli se ni zgodilo, da bi v domačem mestu na isti dan igrala štiri moštva iz najbolj priljubljenih ameriških športnih lig NBA, NHL, NFL in MLB, kaj šele petih. In prav to se je zgodilo to nedeljo, ko so v Los Angelesu na isti dan igrali hokejisti moštva Los Angeles Kings (NHL), košarkarji LA Clippers (NBA), igralci bejzbola Los Angeles Dodgers, igralci ameriškega nogometa Los Angeles Rams in nogometaši LA Galaxy.

Dogodek, ki se je lahko zgodil le v desetih ameriških velemestih, ki imajo moštva v vseh največjih ligah – poleg Los Angelesa še New York, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Minneapolis, Philadelphia, San Francisco in Washington –, sta ujela dva športna navdušenca iz Chicaga, ki sta ta poseben dan načrtovala od leta 2013.

Zvezde so se poravnale

Od trenutka, ko se jima je utrnila ideja, sta Sam Lipton in Daniel Alfredson računala, sestavljala razpredelnice ter upala, da se jima bodo nasmehnile zvezde. Vsi njuni upi so sloneli na vprašanju, ali se bo bejzbolska sezona pokrila z začetkom lige NBA in ali bo v finalu bejzbolske lige MLB (Major League Baseball), v t. i. "svetovni seriji" (World Series) zaigralo primerno moštvo. Ko se je finale začel nasmihati losangeleškim Dodgers, sta postala njihova najbolj fanatična navijača.

Kot magični datum "športnega enakonočja", kot sta poimenovala dogodek, se je pojavil letošnji 21. oktober, a so nogometaši moštva LA Chargers takrat domačo tekmo igrali v Londonu. Razočaranje ni trajalo dolgo, že teden dni kasneje so se zvezde poravnale in lahko sta se lotila neverjetnega podviga, obiska petih domačih tekem v petih najmočnejših športnih ligah v 24 urah.

To sta ovekovečila v zgornjem videu, za prevoze med prizorišči sta uporabljala celo helikopter, pa motocikle, kolesa in Uber. Na vsaki tekmi sta se lahko zadržala le nekaj minut, ni šlo povsem brez zapletov, a po uspešno izvedeni nalogi sta dan ocenila kot popoln.

Kopitar se je veselil, Ibrahimović ne

In kako so se odrezala losangeleška moštva na ta poseben dan? Anže Kopitar in njegovi Kralji so s 4:3 premagali NY Rangers, Zlatan Ibrahimović in njegovi LA Galaxy so z 2:3 izgubili proti Houstonu, košarkarji LA Clipper so s 136:104 premagali Washington Wizards, Dodgers so izgubili odločilno tekmo bejzbolskega finala, v katerem so se naslova prvaka veselili Boston Red Sox, LA Rams pa so v ligi NFL z 29:27 premagali Grteen Bay Packers. 3:2 za LA torej.

Los Angeles Kings
Sportal Kopitar končno zavriskal od sreče #video
Boston Red Sox
Sportal Boston se klanja junakom, Red Sox devetič na prestolu lige MLB
Luka Dončić, Utah Jazz
Sportal Dallas tokrat ni dočakal čarovnije Dončića, ki je ponovil podvig iz leta 1979 #video
Ne spreglejte