Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
17. 12. 2007,
13.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 12. 2007, 13.08

8 let

Skalp, ki vliva upanje?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Očitno je trener Uniona Olimpije Memi Bečirovič dobro vedel, kakšne zanke nameniti bogatim kakovostnim posameznikom, ki so se letos zbrali v Olympiacosu.

Sicer bi si težko razlagali optimizem, s katerim je razbijal napetost pred tivolsko evropsko premiero v sezoni 2007/08. Četrtkova zmaga je vsaj delno oprala sramoto iz Siene, hkrati pa vliva kar nekaj upanja za boljšo evropsko sezono, čeprav je jasno, da pravi preizkusi šele prihajajo.

Čeprav so pri Unionu Olimpiji pred četrtkovim soočenjem z nekdanjim evropskim prvakom vztrajno poudarjali, da v goste prihaja še ne najbolj uigrana ekipa kakovostnih posameznikov, pa to ne more kaj prida razvrednoti evropskega prvenca v novi sezoni. Skalpi evropskih velikanov so namreč vselej sila iskano "blago", ob postavljanju novih strukturnih temeljev in iskanju opore prenovljenega upravnega, strokovnega ter igralskega kadra pa je bil podvig nad Olympiacosom še toliko bolj dobrodošel. Hkrati je tudi jasno, da so Bečirovičevi izbranci po ponižanju v Sieni potrebovali injekcijo samozavesti. Če dodamo še publiko, ki je tokrat skorajda do zadnjega kotička napolnila veliko tivolsko dvorano, pridemo do učinkovite in nemara sila obetavne sestavljanke.

Manjkale so le trojke

Prva evroligaška zmaga ima veliko težo tudi zaradi dejstva, da igra slovenskih podprvakov ni bila brezhibna. V oči bode predvsem neučinkovitost pri metih za tri točke, navijače pa je občasno ob živce spravljala tudi neuigranost. Ekipa ima torej še kar precej prostora za napredek. Sicer pa so Ljubljančani tokrat navdušili predvsem z izjemno borbeno in kolektivno predstavo. Z izjemo uvodnih minut so "zmaji" ves čas držali presenetljivo visok ritem in preprečevali "črne" minute. Tudi Bečirovičeva taktika s številnimi menjavami je obrodila sadove, hkrati pa je v prvi plan potiskala nove in za mnoge tudi malce nepričakovane junake. Tudi za igro v obrambi in skoku si zeleno-beli zaslužijo visoko oceno. S stalnim pritiskom na zunanjo linijo so gostitelji omrtvili sicer sila nevarne pirejske strelce, na ljubljansko stran pa se je tehtnica nagnila tudi v skoku.

Kakšen obraz proti Moskovčanom?

Tivolski igralsko-navijaški ples je v četrtek v spomin kar nekajkrat priklical zlate evroligaške časa ljubljanskega kluba. A čeprav so hitre in atraktivne akcije navijače spravljale na noge, tekmeca pa v obup, največjo nevarnost predstavlja morebitni stranski učinek zmage - spogledovanje z evforijo. Slednja bi bila za marsikoga sicer povsem logična, po drugi strani pa so tudi "zdravila" nadvse učinkovita. Zadostoval bi že ogled posnetka nemoči v Sieni ali pa opomnik na občasna nihanja v ligi NLB. Tudi objektivna kakovost igralskega kadra ne dovoljuje samozavestnega trkanja po prsih pred očmi uglednih klubov skupine A. Nov, prav gotovo še precej težji, preizkus čaka Ljubljančane že prihodnji teden, ko v goste prihaja sloviti CSKA. Moskovčani imajo za razliko od Olympiacosa jedro ekipe že nekaj časa nespremenjeno, predvsem pa z raznolikostjo in kakovostjo sodijo med glavne favorite za evropsko krono.

Ne spreglejte