Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
18.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 18.01

8 let

Robert Berič: To so sanje vsakega nogometaša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubljanska zasedba je s ponosom še drugič zapored visoko v zrak dvignila pokalno lovoriko. Eden izmed najzaslužnejših, da so Ljubljančani v vitrino postavili novo lovoriko, je tudi Robert Berič.

Po velikem zmagoslavju si je čas za Sportal, kljub temu, da se nahaja na pripravah mlade reprezentance do 19 let v Moravskih Toplicah, vzel sila obetavni ljubljanski napadalec Robert Berič. Še ne 18-letni Krčan, ki je v tej sezoni (tudi) z desetimi zadetki zablestel kot meteor na slovenski nogometni sceni, je spregovoril o sobotnem, za Interblock novem zgodovinskem uspehu, dotaknil se je nedavno končane tekmovalne sezone, misli pa je usmeril tudi v prihodnost.

V soboto je vaša ekipa v vitrino postavila novo pokalno lovoriko. Občutki ob novem uspehu so bržkone božanski … Občutki so bili fenomenalni. To je za mene prva lovorika, zato so občutki resnično prečudoviti. Osvojiti lovoriko so sanje vsakega nogometaša. Slavje je bržkone trajalo pozno v noč … Po končanem srečanju smo odšli skupaj z ekipo ven in proslavili ter naredili požirek ali dva … (smeh).

Kaj vam je po veliki zmagi nad Koprčani dejal trener Igor Benedejčič? Ni veliko govoril, ampak se je veselil z nami, saj je bil presrečen.

In kaj sta vam po srečanju dejala direktor ljubljanskega prvoligaša Nenad Protega ter predsednik Joc Pečečnik? Isto kot trener … Skupaj smo se veselili. Oba sta bila zelo vesela in na koncu smo bili vsi skupaj zelo zadovoljni.

Vam je Joc Pečečnik pred samim srečanjem v primeru slavja obljubil posebne premije? Obljubljene so bile neke premije, ampak ne vem, za kakšen znesek gre.

V svoji karieri ste kot izjemno mlad nogometaš osvojili prvo lovoriko. Koliko vam pomeni to prestižno priznanje? Meni osebno zelo veliko. To je dodaten motiv za naprej.

Na velikem finalu ste Interblock popeljali v vodstvo. Prvi občutki ob doseženem golu so bili … Občutki so bili neverjetni, saj ni tako enostavno doseči gol. Po zadetku še pomislil nisem, da bomo osvojili pokal, sem pa upal, da bomo zmagali in tekmo mirno pripeljali do konca.

V Ljudskem vrtu je v tej sezoni vaša ekipa že večkrat blestela. Kje tiči razlog čarobne moči omenjenega štadiona? Mislim, da nam igranje v Ljudskem vrtu resnično ustreza. Morda tudi zato, ker je zgrajen tako zelo lepo, nogometno in to nam pač ugaja.

Osmega julija se boste v superpokalu, vnovič v Ljudskem vrtu, spopadli z osemkratnimi državnimi prvaki iz štajerske prestolnice. Pričakovanja so … Upam, da bomo vnovič zmagali. Pričakujem odlično atmosfero in gremo, seveda, po novo zmago.

Zadetek Ermina Rakoviča, ki je vašo ekipo popeljal do rezultata 2:0, je bil dosežen iz nedovoljenega položaja. Kako bi komentirali sramotno sodniško napako? Mi smo veseli, da je sodnik spregledal nedovoljeni položaj. Drugega nimam kaj reči.

Tekmovalna sezona 2008/09 je v soboto tudi za vašo ekipo dobila epilog. Kako bi ocenili sezono? Mislim, da nam ni šlo najbolje. Imeli smo večje cilje, ampak upam in verjamem, da nam bo šlo v naslednji sezoni, kar se tiče prvenstva, veliko bolje.

V tej sezoni ste v elitni slovenski druščini dosegli deset zadetkov. Osem v prvenstvu in dva v pokalnem tekmovanju. Kako bi ocenili svoje nastope? Glede mojih nastopov sem presenečen in lahko rečem, da je bilo solidno. Sicer pa tega, da bom tako hitro zablestel, nisem niti pričakoval. Upal sem zgolj, da bom zaigral, nisem pa pričakoval, da bom vknjižil toliko zadetkov.

Kateri od doseženih golov vam ostaja zapisan v najlepšem spominu? Zadetek proti Mariboru v 27. krogu PrveLige Telekom Slovenije, ki sem ga dosegel s "škarjicami".

Pri najbogatejšem slovenskem prvoligašu je na površje splavalo nekaj mladih nogometašev, kot so Josip Iličič, Dejan Gerič, Blaž Božič, Antonio Mlinar Delamea in še nekateri. Kateri od slednjih poleg vas največ obeta? Vsi obetamo veliko, ampak moramo še naprej trdo trenirati in verjamem, da lahko vsak od nas postane dober igralec.

Kaj lahko šestouvrščena ekipa prvenstvene lestvice doseže na mednarodnem prizorišču? Težko karkoli rečem, saj na evropski nogometni sceni še nisem tekmoval. Bomo pa videli, kaj lahko dosežemo.

Ta teden mlado reprezentanco do 19 let, katere član ste tudi vi, čaka drugi del kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo julija v Ukrajini. Kaj pričakujete od omenjenih kvalifikacij? Vsekakor uvrstitev na evropsko prvenstvo in seveda čim bolje odigrati prihajajoče tekme. Možnosti za uvrstitev imamo, ampak imamo težke nasprotnike, kot so Rusi, Belorusi in Nizozemci. Verjamem pa, da se z voljo in željo da doseči prav vse.

Ravno zaradi že omenjenih kvalifikacij boste imeli počitka zelo malo. Pa kljub temu, kje boste polnili baterije za kmalu prihajajočo novo sezono? Imel bom štiri dni počitka in v tem času se bom poskušal čim bolje regenerirati. Sem namreč še mlad in ne potrebujem veliko odmora. (smeh).

In še za konec … S katerim slovenskim napadalcem bi si najraje želeli zaigrati v konici napada? Hm … Z Milivojem Novakovičem.

Ne spreglejte