Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2013,
11.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 11.24

6 let, 7 mesecev

Po treh naslovih in 728 golih Bezjak maha v slovo Gorenju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Med osmerico igralcev, ki se po naslovu prvaka poslavlja od Gorenja, je imel najvidnejšo vlogo kapetan, organizator igre in nosilec rokometne domišljije Marko Bezjak.

V Velenju je preživel pet let in se v Šaleški dolini že popolnoma udomačil. Zadnje tri sezone je bil kapetan ekipe, skupno pa je za ose zabil kar 728 golov, čeprav gre za klasičnega organizatoja igre. Poleg je bil ob vseh treh klubskih naslovih državnega prvaka. Prvoligaški trenerji so ga izbrali za najkoristnejšega igralca lige. Marko Bezjak bo od zdaj igral za bundesligaša Magdeburg, kjer se na igrišču in zunaj njega veseli družbe Jureta Natka in se v dveh letih želi prebiti v ligo prvakov. V Nemčiji hoče napredovati tudi po telesni moči ter ekipi ponuditi svoji ustvarjalnost in hitrost. Slovo od Velenja je bilo čustveno. Ni ga skazilo niti padlo priznanje za MVP-ja prvenstva, ki mu je ušlo iz rok. Če bi izbiral še enkrat, bi za prestop iz svojega Ormoža spet izbral Gorenje. Za dragocene nasvete je hvaležen predvsem Adnanu Harmandiću in Ivanu Gajiću.

Za vami je pet sezon v Gorenju. Ste izpolnili svoja pričakovanja? Posamično, fizično sem napredoval. Osvojili smo tri prvenstva, vsako sezono smo dobro nastopali v Evropi. Tudi letos smo imeli svoje možnosti za preboj med osem ekip v ligi prvakov. A malo so nas zdelale poškodbe, morda tudi slabša forma v določenem trenutku. Večinoma smo uresničili, kar smo si zastavili.

Na kaj ste najbolj ponosni v velenjski petletki? Tri sezone sem bil kapetan ekipe. Ponosen sem na soigralce, da sem bil del te ekipe in tudi nekakšen vodja na igrišču. Z večino smo postali dobri prijatelji. Mislim, da je to največji uspeh.

Vam je žal za karkoli? So stvari, ki bi jih napravil drugače. Na žalost nimam pokala, ampak nazaj se ne gre ozirati.

Podajate se v Magdeburg. Kaj vam ob prvem odhodu v tujino predstavlja največji izziv? Pričakujem, da bom še napredoval. V Nemčiji se težke tekme vrstijo vsak teden. Rad bi nadgradil fizično moč, ki jo še potrebujem, da bom dal reprezentanci še večji prispevek. Upam, da bomo vsi, ki odhajamo v tujino, nazaj v reprezentanco prihajajali še boljši in z njo želi lepe uspehe.

Tudi sami torej pričakujete od sebe še boljše partije v reprezentanci? Vse je odvisno od načina igre. Reprezentanca igra drugače kot Gorenje. Vsi mi pravijo, da to ni to, kar zadeva moje igre. Ampak jaz vseeno mislim, da bo prišel moj čas. Upam, da bom tudi v izbrani vrsti pokazal prave igre. Res pa je, da sem v Velenju prikazal svoje najboljše igre.

Kaj si boste iz letošnje sezone, ki vas je nekajkrat izstrelila tudi med zvezdnike lige prvakov, za vekomaj zapomnili? Proti Metalurgu doma sem odigral eno svojih najboljših tekem. Tudi precej tekem s Celjem je bilo dobrih. Derbiji mi bodo vselej ostali najbolj v spominu.

Lanskega decembra se je malce zaiskrilo med vami in vodstvom kluba, zdaj tovrstnih nesoglasij ni več? Ni jih. Pred nekaj dnevi smo imeli sestanek, kar zadeva dolgove. Vse smo se normalno dogovorili, nobenih zamer ni. Razšli se bomo v prijateljskih odnosih. Mislim, da so se podobno dogovorili tudi preostali igralci. S prestopom v Velenje sem napravil pravo potezo. Še enkrat bi se odločil enako.

Kaj menite o prenovljeni velenjski ekipi v prihodnji sezoni? Že ti igralci, ki ostajajo, so dobri. Od prišlekov so nekateri že uveljavljeni, drugi so mlajši in bodo tu napredovali. Celje je mogoče trenutno kakšen korak pred Velenjem glede ekipe. Ampak ko se bo Gorenjeva zasedba uigrala ... Mogoče prihodnjo sezono še ne, ampak čez dve leti bo to moštvo, ki se bo spet borilo za naslov prvaka.

Zaradi številnih odhodov bo kakovost slovenske lige še padla. Mora to navijače skrbeti? Finančno stanje ni razveseljujoče. Ampak naš odhod je priložnost za mlajše. A tudi mi smo se morali dokazati. Zanje je to idealna priložnost, da gredo čez dve, tri sezone tudi oni naprej v boljše klube.

Ne spreglejte