Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 7. 2017,
18.03

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

judo Kaja Kajzer Mitja Kordež Zarja Tavčar

Četrtek, 27. 7. 2017, 18.03

6 let, 8 mesecev

Poletni olimpijski festival evropske mladine, Györ

Za Zdravljico tokrat poskrbela judoistka, še dva Slovenca na stopničkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Četrti tekmovalni dan poletnega olimpijskega festivala evropske mladine v Györu je Slovenija znova stopila na oder za zmagovalce. Po dveh zlatih kolajnah Sare Račnik v minulih dneh sta tokrat aplavz poželi judoistki, Kaja Kajzer je bila zlata, Zarja Tavčar pa bronasta. Bronast je bil tudi atlet Mitja Kordež v teku na 200 metrov.

Kaja Kajzer, ki že nekaj časa blesti z dobrimi rezultati, ni imela težav s prebojem v polfinale kategorije do 57 kg, kjer se je pomerila s Poljakinjo Natalio Kropsko. Po dveh minutah borbe je slavila predčasno z vzvodom in iponom ter se tako prebila v finale.

V borbi, kjer se je odločalo o zlati in srebrni kolajni, je zmagovalka evropskega pokala maja na Poljskem tudi tokrat pokazala svojo premoč, proti tekmici iz Srbije Marici Perišić povedla minuto do konca in nato prednost rutinirano zadržala do konca.

"To je prva tekma po poškodbi, zato je bilo nekaj treme, a so mi pomagali navijači, da sem to premagala. To je že tretja takšna kolajna na moji steni in ena stopnička do pravih olimpijskih iger, kamor nameravam leta 2020. V nadaljevanju sezone me čaka svetovno prvenstvo, kjer načrtujem medaljo, saj je še nihče v mojem klubu nima," je po zlatem odličju povedala Kajzerjeva, ki je s Perišićevo lani na evropskem pokalu izgubila, tokrat pa jo premagala.

Zarja Tavčar je med borkami do 63 kg najprej izgubila proti reprezentantki Bih, nato pa premagala Nemko, Romunko in še Francozinjo Lauro Haberstock. V borbi za bron je bila Tavčarjeva boljša od predstavnice Kosova Laure Fazliu.

Juš Mecilošek je v kategoriji do 73 kg dve borbi zmagal in dve izgubil ter osvojil deveto mesto.

Kordež bronast

Dobro je nastopil tudi atlet Mitja Kordež, ki je v dopoldanskem polfinalu na 200 metrov osvojil drugo mesto v svoji skupini, popoldan pa pristal na končnem tretjem in se veselil brona.

"Pričakoval sem tek za kolajno, čeprav bi lahko še bolje, ampak kar se je zgodilo, se je zgodilo, zelo sem vesel. Sploh zato, ker sem še včeraj mislil, da kolajne ne bo, zaradi vremena in dežja oziroma slabše proge. Zame je zdaj konec glavne sezone in malo sem moral izključiti iz treningov in si odpočiti," je po bronu dejal Kordež, ki je pred tem na svetovnem prvenstvu v Keniji osvojil osmo mesto.

Kljub deževnemu vremenu so svoja kolesa zajahali v ženskem in moškem taboru. Pri dekletih je zmagala Belgijka Dina Scavone, Slovenka Tjaša Sušnik je bila 41., druga predstavnica Ana Ahačič pa je padla in odstopila. Fantje še dirkajo, slovenske barve branijo Jan Bevc, Marko Jeretina in Boštjan Murn.

Nekoliko slabše je šlo danes slovenskemu plavalnemu taboru, ki je ostal brez popoldanskih finalnih nastopov.

Ne spreglejte