Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2020,
16.15

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

1

Natisni članek

New York City New York Anthony Causi

Torek, 14. 4. 2020, 16.15

4 leta

Športni fotograf Anthony Causi žrtev koronavirusa

New York žaluje, koronavirus vzel priljubljenega meščana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

1

Ameriško velemesto New York, eno največjih žarišč novega koronavirusa na svetu, bije hudo bitko z zahrbtno boleznijo. Umrlo je že skoraj 7.000 meščanov, med njimi tudi ugleden športni fotograf Anthony Causi. ''Mislil sem, da sem neuničljiv,'' je 22. marca, ko so ga v bolnici priključili na respirator, zapisal 48-letni Newyorčan, ki je v zadnjih 25 letih tesno sodeloval z vsemi največjimi klubi. Dobre tri tedne pozneje je izgubil boj.

ZDA
Novice V New Yorku trupla pokopavajo v množična grobišča #foto #video

Novi koronavirus seje smrt v zvezni državi New York. Življenje je izgubilo že več kot 10 tisoč ljudi, od tega skoraj sedem tisoč v mestu, ki do prihoda bolezni covid-19 ni nikoli spalo, zdaj pa doživlja eno od največjih nočnih mor.

Življenje je izgubil tudi 48-letni športni fotograf Anthony Causi. Čeprav si je mislil, da mu novi koronavirus ne more do živega, se je grdo motil. Ko so ga pred dobrimi tremi tedni sprejeli v newyorški bolnišnici in ga zaradi težav z dihanjem priključili na respirator, se je še zadnjič javil na spletnem omrežju Instagram. Pristavil je fotografijo z dopisom: ''Nikoli si nisem domišljal, da bi se mi lahko pripetilo kaj takšnega. Mislil sem, da sem neuničljiv.''

Novica o njegovi smrti je v nedeljo hitro odjeknila po Velikem jabolku in šokirala športno javnost, njegov delodajalec, newyorški časnik New York Post pa mu je v ponedeljkovi izdaji namenil vso zadnjo stran. Objavil je njegovo fotografijo in zapisal: ''Naše oči, naše srce. Izguba za naše mesto.''

Causi je bil zelo priljubljen športni delavec v New Yorku, mož in oče dveh otrok. V 25-letni karieri se je tesno povezal z vsemi največjimi newyorškimi klubi, ki igrajo v ligah NBA, NFL, NHL in MLB. Športniki so ga oboževali, bil je prijazen in vedno dobre volje.

''Bil je naš kolega, prijatelj in odličen novinar. Bil je eden od najboljših športnih fotoreporterjev v New Yorku. Posnel je vse, kar se je v newyorškem športu zgodilo pomembnega v zadnjih 25 letih,'' je dejal glavni urednik New York Post Stephen Lynch in dodal, kako so se ob novici, da je Causi pozitiven z novim koronavirusom, odzvali številni zvezdniki newyorških klubov in mu poslali najrazličnejša sporočila podpore.

''Bog je našel svojega angela med fotografi,'' je ob izgubi Causija med drugim zapisal igralec bejzbola Todd Frazier, ki je v karieri nosil dres New York Yankees in New York Mets.

Ne spreglejte