Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
30. 9. 2016,
15.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Ana Drev Prva liga Telekom Slovenije liga ABA skoki liga EBEL

Petek, 30. 9. 2016, 15.21

6 let, 6 mesecev

Kaj nas čaka konec tedna na Sportalu?

Pozor: Ana Drev bo govorila, Peter Prevc pa skakal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Ana Drev | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Konec športnega tedna bodo na Sportalu zaznamovali številni dogodki. V sobotnem intervjuju bomo kramljali z uspešno alpsko smučarko Ano Drev, nogometaše čakajo tako doma kot v tujini napeti klubski obračuni, smučarski skakalci pa bodo na čelu s Petrom Prevcem sklenili poletno veliko nagrado.

V soboto, ko se bo na koledarju prvič letos izpisal oktober, bodo sprva prišli na račun ljubitelji alpskega smučanja. Ana Drev, ki se je v prejšnji sezoni odlično kosala z najboljšimi na veleslalomskih progah, nam bo v Sobotnem intervjuju zaupala, kako potekajo njene priprave na nove izzive. Teh ne bo manjkalo, prva tekma za točke svetovnega pokala jo čaka že čez tri tedne.

Pridih zime bodo v zgodnjem jesenskem obdobju dodali tudi smučarski skakalci, ki jih čaka finale poletne velike nagrade. Nastopila bo skoraj vsa svetovna smetana, med udeleženci je tudi najboljši skakalec v sezoni 2015/16 Peter Prevc.

Derbi v Mariboru, Olimpija v Krškem

Nogometaši bodo branili barve svojih klubov, nato pa bo napočil čas za reprezentančni premor, v katerem se bo Katančeva četa v Stožicah pomerila s Slovaško in Anglijo.

Derbi 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo v soboto v Ljudskem vrtu, kjer se bosta udarila Maribor in Domžale, ki so v zadnjih dveh tekmah dosegli kar deset zadetkov. Vodilna Olimpija bo v nedeljo gostovala v Krškem.

Domžalčane čaka v soboto zahtevno gostovanje pri drugouvrščenem Mariboru. | Foto: Vid Ponikvar Domžalčane čaka v soboto zahtevno gostovanje pri drugouvrščenem Mariboru. Foto: Vid Ponikvar

Po košarkarjih Uniona Olimpije, ki so v zadnjih sekundah gostovanja v Srbiji ostali brez zmage proti Mega Leksu, se bo prvič v novi sezoni lige ABA predstavila še novomeška Krka. Pred dnevi je v napetem superpokalnem dvoboju premagala Domžalčane, v soboto pa bo skušala na Dolenjskem streti makedonski oreh.

V ligi EBEL bodo dejavni zeleno-beli hokejisti Olimpije. Pot jih bo popeljala v avstrijsko prestolnico. To pa še zdaleč ni vse, kar ponuja bogata vsebina klubskih državnih prvenstev in drugih športnih tekmovanj.

Na Sportalu bomo v nedeljo skupaj z vami skočili v preteklost, vas vsak dan spomnili na pomembne športne dogodke, ki so se zgodili ravno na ta dan, prežali pa bomo tudi na druge zgodbe, s katerimi vam želimo popestriti konec tedna. Vabljeni v našo družbo!   

Ne spreglejte