Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 9. 2016,
14.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

športna vadba

Petek, 23. 9. 2016, 14.35

6 let, 6 mesecev

Najmlajši bodo lahko preizkusili 35 različnih športov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Olimpijski festival

Glavno mesto Slovenije bo vse do sobotnih večernih ur v znamenju drugega olimpijskega festivala, ki je namenjen predvsem otrokom, mladim in najmlajšim ljubiteljem športa, tiste, ki to še niso, pa navduši za šport in športne aktivnosti. Vrhunec športnega olimpijskega dogajanja na Kongresnem trgu v Ljubljani bo v soboto.

V Olimpijskem komiteju Slovenije so se že drugo leto zapored odločili približati šport in aktivnosti na prostem ter v dvoranah predvsem mlajšim generacijam.

"Mladim želimo z dogajanjem na Kongresnem trgu v dveh dneh, 23. in 24. septembra, navdušiti za šport. Poskušamo pokazati, da je šport zdrav, in dokazati njegov vpliv na izboljšanje kakovosti življenja. Pri projektu sodelujejo panožne športne zveze, ki so tako dobile priložnost za predstavitev svojih dejavnosti, mladi pa lahko od blizu spoznajo čim več različnih športov in se v njih preizkusijo z najboljšimi slovenskimi športniki," je poudaril predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.

Na Kongresnem trgu se bo predstavilo 35 različnih športov, pripravili pa so tudi nekaj dodatnih preizkusov spretnosti, športnih izzivov. | Foto: Na Kongresnem trgu se bo predstavilo 35 različnih športov, pripravili pa so tudi nekaj dodatnih preizkusov spretnosti, športnih izzivov.

Pomembna je vloga staršev

"Slovenija je nedvomno športna dežela in Slovenci smo športni narod. Vse to je res. Res pa je tudi, da je vse preveč mladih športno neaktivnih. Ko govorimo o otrocih, ne moremo mimo vloge njihovih staršev. Prav njihova podpora je v začetni fazi usmerjanja v športne aktivnosti še kako pomembna," je dodal Gabrovec, ki ob tem ni pozabil omeniti misli svojih sodelavcev, da so začetki vsakega profesionalnega športnika povezani z igro.

Tina Trstenjak, Vasilij Žbogar, Peter Kauzer in Ana Velenšek, letošnji junaki z olimpijskih iger v Riu de Janeiru, so športno pot kot mladi nadobudneži začeli z igro. V olimpijskem komiteju želijo skozi igro za šport navdušiti nove športnike in morebitne prihodnje osvajalce olimpijskih odličij.

"Šport je dejavnost, ki bogati kakovost posameznikovega življenja, zaradi svojih učinkov pa pomembno vpliva na družbo. Ima izjemne možnosti, da združuje ljudi in da doseže vsakogar ne glede na starost ali socialno pripadnost. Pomembno prispeva k trajnostnemu razvoju družbe. Prepoznan je tudi njegov vse večji doprinos k razvoju in njegov prispevek k miru. Prepoznana je vloga športa pri promociji tolerance in spoštovanja ter prispevek k uveljavitvi vloge žensk in mladih, posameznikov in skupnosti, kakor tudi k zdravju, izobraževanju in socialni vključenosti," je mogoče prebrati v brošuri, ki so jo v Olimpijskem komiteju Slovenije - Združenju športnih zvez izdali ob letošnjem olimpijskem festivalu.

Najmlajši se bodo lahko preizkusili tudi v kajaku. | Foto: Najmlajši se bodo lahko preizkusili tudi v kajaku.

Predstavili bodo 35 različnih športov

Na Kongresnem trgu se bo predstavilo 35 različnih športov, pripravili pa so tudi nekaj dodatnih preizkusov spretnosti, športnih izzivov. V njih se bo pravzaprav vsak, ki bo želel in bo takrat na prizorišču dogajanja, lahko pomeril z najboljšimi slovenskimi športniki. Vsem mladim športnim junakom so pripravili tudi medaljo za sodelovanje v športnih izzivih.

Dogajanje bodo v soboto popestrili najslavnejši slovenski televizijski ribič Ribič Pepe, žonglerska skupina Čupakabra, Dunking Devils, Urban roof in pravi čarodej, Kongresni trg pa bodo obiskali številni najboljši slovenski športniki.

Dogajanje na Kongresnem trgu se je že začelo in se bo sklenilo ob 18. uri, v soboto pa bo trajalo od 9. do 18. ure z udeležbo znanih in že prepoznavnih imen vrhunskega slovenskega športa.

Ne spreglejte