Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
5. 12. 2007,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 5. 12. 2007, 11.42

8 let

M. Osovnikar: Na OI pričakujem vsaj en polfinale

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Matic Osovnikar bo 29. in 30. maja na Evropskem klubskem pokalu v Moskvi zastopal barve beograjske Crvene zvezde.

Vsekakor lepo priznanje tako za najboljšega slovenskega šprinterja zadnjih let, kot tudi za celotno slovensko atletiko. Na poletnih OI pričakuje vsaj eno uvrstitev v polfinale. Končuje 6. letnik stomatologije.

Na prihajajočem evropskem klubskem pokalu 1. lige boste zastopali barve beograjske Crvene zvezde. Res je. Poklicali so me predstavniki beograjske Crvene zvezde in mi predlagali, da tečem za njih, saj jim primanjkuje kvalitetnih šprinterjev. Tako bom zadnji vikend v maju nastopil na Evropskem klubskem pokalu 1. lige. Zmenili smo se, da bom za njih tekel na 100 in 200 metrov, pomagal pa bom tudi pri štafeti 4x100 metrov.

Kako je prišlo do stikov s predstavniki tega beograjskega kluba? Sam osebno niti ne vem veliko o tem, z njimi se je namreč dogovarjal moj trener.

Boste v vrstah tega kluba nastopili še kdaj ali bo to samo enkraten nastop? Če bodo oni zadovoljni z menoj in mi bodo še kdaj ponudili, da bom tekel za njih, bom to z veseljem storil. Ob dejstvu, da bo konkurenca tam kar močna, je namreč to zame skorajda idealna tekma.

So obstajali tudi stiki s katerimi drugimi klubi? Niti ne. Tekmujem namreč za ljubljanski AD Mass in to bo edina tekma na kateri bom nastopil v dresu drugega kluba. Za ostale tekme se dogovarja moj manedžer Robert Wagner.

Kakšni so vaši tekmovalni načrti do velikega vrhunca sezone, nastopa OI? Najprej me čaka omenjena tekma v Moskvi, nato sledi atletski pokal Slovenije, kasneje bom verjetno nastopil tudi v Turčiji na Evropskem pokalu, najverjetneje pa tudi na mitingu v Velenju, konec junija. Moj cilj je udeležiti se čim več tekmovanj v juniju in nastopiti tudi na DP 10. in 11. julija v Velenju. Zatem me čaka še krajše obdobje treninga, po koncu le tega pa še nastop na približno štirih tekmah, nato pa so na vrsti seveda še olimpijske igre, največji cilj sezone, kjer bom skušal biti v najboljši formi.

Obstajajo možnosti za nastop na kakšnem od mitingov, ki štejejo za Zlato ligo? Ne verjamem, v svetu je namreč toliko kvalitetnih šprinterjev, tako da dvomim, da bo na mitingih Zlate lige prostora tudi zame. Ta petek bi moral iti v Katar na Super grand prix miting, a že tu nisem prišel zraven. Nastopi na največjih mitingih so tako zelo vprašljivi. Zadovoljen bom že z vsakim Grand prix mitingom, na katerem bom nastopil.

Kako ste pripravljeni, so priprave na poletno sezono potekale po načrtih? Letos po dolgem času spet ni bilo poškodb, tako da lahko priprave na poletno sezono ocenim kot zelo dobre. Pred kratkim smo se vrnili tudi iz priprav v Ameriki, kjer smo res kvalitetno trenirali približno mesec dni. Vse je super, na treningih dosegam boljše rezultate kot lansko leto, bomo pa videli, kako se bo vse skupaj obneslo na tekmah.

Kateri disciplini boste dali prednost, teku na 100 ali teku na 200 metrov? Na treningu se bolj posvečam daljši razdalji, tekmoval pa bom oboje. Bomo videli, katera od teh dveh disciplin mi bo šla bolje. Če bom normo dosegel v obeh disciplinah, pa bom seveda na OI tekmoval kar na obeh razdaljah.

Kakšni so vaši cilji v letošnji sezoni? Cilj je polfinale v eni izmed dveh disciplin in, če mi bo to uspelo doseči, bom zelo vesel.

Kaj pa nastop štafete 4x100m, kaj si obetate od njega? Ravno včeraj smo potencialni člani te štafete opravili prvi trening, upam, da se bomo odslej naprej srečevali še večkrat. Na OI se bomo težko uvrstili, saj bo tam sodelovalo le najboljših 16 reprezentanc, a se bomo vseeno potrudili. V Sloveniji je trenutno namreč kar nekaj dobrih šprinterjev. V juniju nas že čaka nekaj tekem, mislim pa, da bo za nastop na OI potrebno teči državni rekord (39,20), oziroma celo pod 39 sekund.

Znano je, da zelo pridno študirate. Kako je s študijem, se bliža h koncu? Ravnokar končujem 6. letnik študija stomatologije Medicinske fakultete v Ljubljani. Vendar pa mi je ostalo še precej izpitov, zadnjih nekaj mesecev je študij zaradi treninga kar nekoliko trpel, tako da bo potrebno to sedaj junija nekoliko nadoknaditi.

Ne spreglejte