Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 11. 2016,
21.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

3

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Tina Maze SPORTO konferenca Sporto Brands

Četrtek, 17. 11. 2016, 21.00

6 let, 6 mesecev

Tina Maze, Peter Prevc in NK Maribor so najboljše športne blagovne znamke v Sloveniji

Ljudje je niso pozabili: nova nagrada za Tino Maze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

3

Nova nagrada za najbolj prepoznavno športno blagovno znamko v Sloveniji dokazuje, da prve dame alpskega smučanja Tine Maze kljub letu mirovanja navijači niso pozabili. Na vrhu najboljših se ji na lestvici Sporto Brands pridružujeta smučarski skakalec Peter Prevc in Nogometni klub Maribor, s čimer se je ponovil lanski scenarij.

V okviru konference Sporto so v sodelovanju z Društvom za marketing Slovenije podelili tudi nagrade Sporto awards 2016. V kategoriji Sporto media awards je zmaga pripadla projektu Naj planinska koča, ki ga na siol.net izvajamo skupaj s partnerjem Planinsko zvezo Slovenije.

Za projekt Naj planinska koča je bil www.siol.net nagrajen z nagrado Sporto media award. Na fotografiji je del ekipe, ki je ustvarjala projekt. | Foto: Vid Ponikvar Za projekt Naj planinska koča je bil www.siol.net nagrajen z nagrado Sporto media award. Na fotografiji je del ekipe, ki je ustvarjala projekt. Foto: Vid Ponikvar

Nagrada, ki združuje čustva in rezultate

Nagrade sporto brands za najboljše blagovne znamke v športu podeljujejo športnikom, športnicam in športnim klubom, ki so v javnomnenjski raziskavi, Inštitut za raziskave trga in medijev Mediana jo letos izvaja že desetič, na Hrvaškem in v Srbiji pa četrtič, dosegli najboljše ocene.

V okviru raziskave anketirance sprašujejo o najbolj prepoznavnih, priljubljenih in hkrati trženjsko zanimivih športnicah, športnikih in športnih klubih. Po besedah direktorice Mediane Janje Božič Marolt sta v nagradi sporto brands združena rezultatska uspešnost in čustvena komponenta, ki jo pri ljudeh vzbuja neki športnik.

Janja Božič Marolt, direktorica Inštituta za raziskave trga in medijev Mediana: nagrada sporto brands združuje rezultatsko uspešnost in čustveno komponento, ki jo športnik vzbuja pri ljudeh. | Foto: Vid Ponikvar Janja Božič Marolt, direktorica Inštituta za raziskave trga in medijev Mediana: nagrada sporto brands združuje rezultatsko uspešnost in čustveno komponento, ki jo športnik vzbuja pri ljudeh. Foto: Vid Ponikvar

"Najboljša blagovna znamka pomeni, da športnik poleg rezultatov, ki so predpogoj, da nekdo sploh postane blagovna znamka, doseže tudi čustva ljudi. Ta pa osvoji z rezultati, pojavnostjo in komunikacijo," je osvetlila pomen nagrade sporto brands.

Pomena lastne blagovne znamke se vedno bolj zavedajo tudi športniki

Smučarski skakalec Peter Prevc je nagrado sporto brands osvojil že tretjič. "Na področju javnega nastopanja je Prevc naredil velik preskok," ugotavlja Janja Božič Marolt, direktorica Mediane, ki izvaja javnomnenjsko raziskavo o blagovnih znamkah v športu. | Foto: Vid Ponikvar Smučarski skakalec Peter Prevc je nagrado sporto brands osvojil že tretjič. "Na področju javnega nastopanja je Prevc naredil velik preskok," ugotavlja Janja Božič Marolt, direktorica Mediane, ki izvaja javnomnenjsko raziskavo o blagovnih znamkah v športu. Foto: Vid Ponikvar Pomena teže svoje blagovne znamke se vedno bolj zavedajo tudi športniki, ugotavljajo avtorji raziskave.

"Spoznali so, da so trženjsko veliko bolj zanimivi, če znajo nagovoriti množice, če znajo komunicirati s svojo pojavnostjo, in to ne glede na starost, videz ali šport, s katerim se ukvarjajo, in če znajo odgovarjati na novinarska vprašanja.

Če znajo osvojiti ljudi, so bolj zanimivi tudi za sponzorje. Vidi se, da so nekateri poleg tega, da so garali za svoj športni uspeh, trdo delali tudi za svoje javne nastope in komunikacijo.

To se opazi še posebej pri Petru Prevcu, ki je na tem področju naredil velik napredek. Ne samo da zmore, zdaj tudi zna," je Prevca, ki je bil za najboljšo blagovno znamko v športu izbran že tretjič, ocenila Božič Maroltova.

Ponovitev lanskega scenarija: najboljši so Mazejeva, Prevc in NK Maribor

Že sedmič (od tega šestkrat zapored) je v kategoriji športnic zmagala Tina Maze, med športniki pa že tretjič Peter Prevc. Po mnenju splošne javnosti je že petič najbolj prepoznaven in trženjsko zanimiv športni klub po mnenju splošne javnosti Nogometni klub Maribor.

Nagrada sporto brands je že sedmič pripadla najboljši slovenski smučarki vseh časov Tini Maze.  | Foto: Vid Ponikvar Nagrada sporto brands je že sedmič pripadla najboljši slovenski smučarki vseh časov Tini Maze. Foto: Vid Ponikvar

Sporto brands na Hrvaškem in v Srbiji

Nagrado sporto brands leta so na Hrvaškem podelili atletinji Sandri Perković, nogometašu Luki Modriću in hokejskemu klubu KHL Medveščak Zagreb. Tako Perkovićeva kot Medveščak se uvrščata med najbolj priljubljene športne subjekte že četrto leto zapored, medtem ko je Modrić – po Mariu Mandžukiću in Marinu Čiliću – nagrado prejel drugič.

V Srbiji med športniki na vrhu ostaja svetovni teniški igralec št. 1 Novak Đoković, drugič je naziv prejela atletinja Ivana Španović. Med športnimi klubi v Srbiji se je zgodila edina sprememba v regiji: KK Crvena zvezda si je lani prvo mesto delil, letos je vrh zavzel sam.

Nagrade sporto brands so podelili na 13. Sporto konferenci o športnem marketingu in sponzorstvih v športu, ki je danes in jutri v Portorožu.

Nominiranci za nagrade sporto brands v Sloveniji:

Sporto Brands | Foto:

Sporto Brands | Foto: Sporto Brands | Foto:

Nominiranci za nagrade sporto brands na Hrvaškem:

Sporto Brands | Foto:

Sporto Brands | Foto:

Sporto Brands | Foto:

Nominiranci za nagrade sporto brands v Srbiji:

Sporto Brands | Foto:

Nominiranci za nagrade sporto brands v Srbiji:

Sporto Brands | Foto:

Sporto Brands | Foto:

Ne spreglejte