Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
21.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 21.24

8 let

Kristina Bille Hansen: Na Danskem o Krimu le v presežnikih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ni jih veliko, ki bi se iz Skandinavije preselile v Krim Mercator. A v prihodnji sezoni bodo ljubitelji ženskega rokometa gledali Danko Kristino B. Hansen, ki se že lahko pohvali z evropskim naslovom.

Cecilie Leganger in Katja Nyberg, dve sloviti imeni evropskega rokometa, ki sta poskušali v Krimu, a nista dolgo zdržali. V prihajajoči sezoni pa bo najboljši slovenski ženski kolektiv močno računal na dansko igralko. Gre za 25-letno desno krilo. Rokometašica, ki je z Viborgom pred leti osvojila evropski naslov, v Slovenijo pa se je preselila iz Aalborga.

Čeprav Krim v zadnjih letih ni krojil evropskega vrha, ste se odločili za prihod v Ljubljano. Kaj vas je prepričalo? Vem, da je Krim zelo dober evropski klub. Tudi ko na Danskem teče beseda o slovenskem klubu, vsi o njem govorijo v presežnikih. Zato nisem veliko razmišljala, videla sem lepo priložnost zame, da se preizkusim v drugi državi in igram z odličnimi posameznicami.

Slišali smo, da finančni položaj na Danskem tako kot v Sloveniji ni bil prav rožnat. Bo za vas tukaj boljše? Res je, bilo je kar nekaj finančnih težav, klubi so zmanjšali proračune, zato tudi plače. Tukaj bo zame nekoliko bolje, a nisem prišla zaradi denarja. Krim je zame pomenil novo stopničko v karieri, saj bom spet igrala v ligi prvakinj, kar je bil glavni motiv za to selitev.

Verjetno ste veliko slišali o trenerju Tonetu Tislju, njegovem načinu treninga, strogosti itd. Gre za dobrega trenerja, s katerim bo Krim zanesljivo prišel daleč. Ko je bil na Danskem v Koldingu, sem slišala, da so dobro delali. Naporni treningi? Saj moramo biti odlično pripravljene, če želimo osvojiti ligo prvakinj.

Pa ekipa? Prvi vtisi? Kar nekaj punc poznam že od prej, saj smo se srečevale na evropskih tekmah, pa tudi prvenstvih z reprezentanco. Super se mi zdi, da je nekaj izkušenih igralk, v precejšnji meri pa bo ekipa slonela na mladih.

Nekaj igralk s področja Skandinavije se je poskušalo vključiti v slovensko ekipo, v način življenja, pa jim ni ravno uspevalo … Na Danskem sem se navadila igrati z dekleti z Balkana, zato mi njihovo razmišljanje ni tuje, njihova mentaliteta mi je všeč, saj so borke. Motiv in želja sta vedno izjemna, ob tem pa garajo za doseganje ciljev. Kar se tiče Ljubljane po nekaj dneh, mi je že prirasla k srcu. Zelo je podobna nekaterim danskim mestom.

Prva sezona v Krimu prinaša kopico novega – trener, igralski kader je močno spremenjen, igra se le nezahtevno slovensko prvenstvo – kako daleč lahko pride v ligi prvakinj? Seveda si želim finala, a počasi. Najprej moramo premagati tri ekipe v skupini (Larvik, Podravka, kvalifikant, op. p.). Ne bo nam lahko, a vidim enkratno priložnost za dober rezultat. Dejstvo pa je, da gre za novo ekipo, kjer se moramo najprej ujeti in začutiti.

Ste imeli srečo z žrebom? Nisem si želela Larvika, saj je evropski prvak. Menim, da je prav on favorit za novo lovoriko, saj je ohranil isto ekipo. Sreča z žrebom? Ne vem. Če želiš na vrh, moraš premagati čisto vse.

Ne spreglejte