Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 7. 2015,
11.27

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

brivec Tour de France Tour de France

Ponedeljek, 20. 7. 2015, 11.27

1 leto, 9 mesecev

Francoz, pri katerem se vsako jutro ustavlja bradati del karavane Tour de Francea (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji amaterski kolesar, danes pa velepriznani in iskani francoski brivec Hervé Boibessot je tisti, ki na štartu etap Dirke po Franciji skrbi za obrazno okrasje vrhunskih kolesarjev.

Brade so v svetu športa pravi hit. Ne samo med rokometaši, o čemer smo na Sportalu že večkrat pisali, ampak tudi med kolesarji. Ti so na prestižni francoski pentlji deležni najbolj zvezdniške brivske in frizerske obravnave.

Nekdanji amaterski kolesar, danes pa priznani brivec Hervé Boibessot, ki ga je priznana moška revija GQ magazine uvrstila med najboljše v svojem poklicu, se s kolesarji seli z etape na etapo in pred štartom poskrbi za naglavno in obrazno okrasje zdaj že dodobra izčrpanih kolesarjev. S svojo zgledno urejeno brado je dober pokazatelj tega, kaj je na tem področju trenutno "in".

Njegove obravnave so zelo iskane, zato se je nanje treba predhodno prijaviti, prijava pa je nujna tudi zaradi časovnega vidika, saj ekipni avtobusi na prizorišče pripeljejo približno uro in pol pred štartom etape, kar pomeni, da časa za neskončno čakanje na brivca/frizerja pač ni v izobilju.

Svojo brado si je pri Boibessotu dal urediti tudi Simon Geschke, ekipni kolega Luke Mezgeca pri Giant-Alpecinu, ki se je na ta račun pošalil: "Na Tour sem hotel samo zato, ker sem vedel, da bo tudi Hervé tukaj. Na Touru je medijska pozornost ogromna in na dirki nastane precej fotografij, zato je treba več pozornosti nameniti tudi zunanjemu videzu," je povedal in dodal: "Doma se ne brijem tako pogosto."

Que de belles rencontres ! Super journée ;) #tdf2015 #barbierdutour #ocofador #utrecht #toulouse #velo #àdemain!

A photo posted by Hervé Boibessot (@herve_ocofador) on

Čeprav je število strank v dneh, ko se je karavana preselila v južnejše predele Francije in s tem tudi območje višjih temperatur, upadlo, saj si v teh dneh le redkokdo želi zapustiti klimatiziran avtobus prej, kot pa je to potrebno, ima Hervé še vedno polne roke dela. Vsak centimeter las manj pride še kako prav.

"Takšna obravnava pred dirko še kako prija, pa čeprav bi bilo v teh vročih dneh res bolje ostati v avtobusu in s tem nižji temperaturi," je po poročanju spletnega portal Cyclingweekly povedal ekipni kolega Kristijana Korena, edinega Slovenca na letošnjem Touru, 26-letni Avstralec Nathan Haas.

Ne spreglejte