Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
19. 11. 2015,
20.27

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

marketing Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Četrtek, 19. 11. 2015, 20.27

8 let, 1 mesec

Digitalna doba: kako postati vsaj majčkeno podoben Cristianu Ronaldu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Da so družabna omrežja naš bolj in bolj pomemben spremljevalec, nazorno kaže že vsakdanjik. Povprečno na svoj pametni telefon namreč pogledamo kar 200-krat na dan.

Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Instagram in druga orodja so lahko tudi zelo učinkoviti poslovni pripomočki. A še kako naivno bi bilo pričakovati, da si podjetje zgolj ustvari profil, ta pa bo samodejno rasel. Nikakor. Brez vložka ni napredka, pa naj gre za finančni, idejni ali vsebinski vidik.

''Digitalno oglaševanje ni zastonj, je pa cenejše od klasičnega. Predvsem pa vam priskrbi neposredno povezavo s strankami," pravi Torsten Wirwas iz berlinske agencije M&C Saatchi Sport & Entertainment, ki je gost na tradicionalni portoroški konferenci o športnem marketingu Sporto.

Kot glavne postavke pri odločanju za oglaševanje izpostavlja vsebino, čas in kanal, prek katerega se je sporočilo preneseno. Wirwas je med drugim v dolgoletni karieri sodeloval tudi s Cristianom Ronaldom, najbolj priljubljenim športnikom planeta, ki mu prek treh različnih profilov sledi kar 181 milijonov oseb. ''V prvi vrsti je seveda izvrsten nogometaš, ki pazljivo razvija svojo javno podobo. Nogometne prvine so povezane z osebnostjo. Treba je loviti pravo ravnovesje med ključnim igralcem v klubu in reprezentanci ter gradnjo lastne blagovne znamke kot take. On je sam svoja znamka,'' ugotavlja Wirwas: ''Zelo je profesionalen, za njim pa stoji tudi njegova številna ekipa.''

A v tehnologiji nikoli ne smeš in moreš zaspati. Kar danes ''vžge'' na Facebooku, morda jutri ne bo ali obratno. Vseskozi je treba imeti ušesa na pecljih in spremljati nove rešitve, ideje, inovacije in informacije po svetu. ''Digitalnost je kot najstniški seks. Vsi bi radi, a nihče ne ve, kako,'' je slikovito primero poiskal marketinški strokovnjak.

Ne spreglejte