Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
1. 6. 2010,
22.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 22.14

8 let

Dejan Vinčić: Po dolgem času vsi pravi – tudi OZS

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kljub poškodbi je podajalec ACH Volleyja odlično igral tudi na drugem kvalifikacijskem turnirju za EP v Izraelu. Na težki poti so med drugim pod slovensko težo padli tudi nekdanji evropski prvaki.

Tako suverenega pohoda slovenske odbojkarske reprezentance na prvenstvo stare celine si po lanskem vnovičnem debaklu na evropskem prvenstvu ni predstavljal praktično nihče. A je imela tokrat slovenska igra rep in glavo, posledica pa več kot zasluženo prvo mesto v družbi nekdanjih evropskih prvakov Špancev … Vtisi so fantastični. Naredil smo veliko delo, s tem, ko smo se neposredno uvrstili na evropsko prvenstvo. Vendar ni bilo lahko. Skupina je bila težka, a smo dokazali, da lahko pariramo vsem evropskim reprezentancam. Dokaz sta bili zmagi proti nekdanjim evropskim prvakom Špancem. Ti res niso igrali v takšni postavi kot takrat na prvenstvu, a so vseeno močna in kakovostna izbrana vrsta. Vsi smo se podredili temu cilju. Tudi Odbojkarska zveza Slovenije, ki jo je potrebno pohvaliti. Po dolgem času ni bilo namreč nobenih težav, pogoji za delo pa so bili odlični.

Verjetno je prevetritev v igri prinesel tudi novi selektor Veselin Vuković … Prav gotovo se čuti sprememba. S svojimi izkušnjami in znanjem je prinesel v ekipo neko kakovost. Sistem igre je bil podoben, kot smo ga vajeni v klubih. Ta je temeljil na bloku, obrambi ter dobremu servisu. Predvsem pa je pomembno, da je pozitivna osebnost in dober človek ter psiholog. S pravimi potezami nas je povezal v celoto.

Ali je bila igra tudi v Izraelu podobna tisti, ki ste jo igrali pri ACH Volleyju minulo sezono? Takšen koncept igre gojijo vse vrhunske ekipe. Na ta sistem se danes dobivajo tekme. Mi smo se ga dobro držali in marljivo trenirali. Sicer smo imeli malo časa za optimalno pripravo, vendar smo nekako zdržali. Predvsem pa je bila želja tista, ki je bila pomembna, saj smo želeli dokazati, da smo pravo moštvo. Tudi ekipni duh je bil po dolgem času vnovič pravi.

Omenili ste željo … Verjetno je vaša naslednja, da pridete do prve zmage na evropskem prvenstvu prihodnje leto, ki ga bosta gostila Avstrija in Češka. Nič ne bom napovedoval, ker sem se lani že ugriznil v jezik. Takrat sem namreč govoril, da je končno čas, da kaj naredimo, sami pa veste, kakšna je bila zgodba kasneje. Pomembno bo, da bomo še naprej dajali maksimum na treningih ter tekmah in da se bomo z veseljem odzvali reprezentančnim akcijam. Naslednje leto nas verjetno čaka še nastop v evropski ligi, kar bo za našo uigranost toliko bolje. Vsekakor pa je želja priti iz skupine v drugi del evropskega prvenstva, kar je bilo do sedaj za nas prava nočna mora.

Še vedno ste član ACH Volleyja … Ali so na vaš dom po dobri sezoni priromale kakšne ponudbe iz tujine? Z Blejci me veže še enoletna pogodba. Imel sem sicer dokaj mamljive ponudbe, vendar smo se nekako odločili, da še eno leto ostanem v Sloveniji. Liga prvakov je dobra raven tekmovanja, v katerem bom lahko napredoval. Tudi ekipa bo v naslednji sezoni dobra.

V reprezentanci ste doživeli spremembo na trenerskem stolčku, enaka zgodba pa vas je doletela pri ACH Volleyju, kjer bo ekipo vodil priznani strokovnjak Igor Kolaković, ki je selektor srbske izbrane vrste. Ali ga poznate? Nekajkrat sem sicer govoril z njim, vendar ga ne poznam najbolje. A sem o njem slišal le pozitivne besede. Glede na to, da je selektor srbske reprezentance, potem je nedvomno prisotna kakovost in gre za izjemnega strokovnjaka.

Boste pa imeli v ligi prvakov v prihodnji sezoni bistveno težje delo, saj bodo tekmeci želeli, da bi vas razorožili, potem ko ste bili letos udeleženec zaključnega dela elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Verjetno bo težko ponoviti uspeh? Zavedati se moramo, da smo dosegli vrhunski rezultat v minuli sezoni. To je bil izjemen uspeh za slovensko odbojko. Cilj nam bo priti čim dlje - tako kot lani. Bomo pa videli, kam nas bo to pripeljalo.

Ne spreglejte