Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
20. 11. 2015,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo nogomet marketing Portorož

Petek, 20. 11. 2015, 12.21

8 let

"Cristiano Ronaldo je zasebno drugačen od pričakovanj marsikoga"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Ugotovili smo, da Cristiano Ronaldo skoči višje kot povprečni košarkar v ligi NBA," pravi eden od skrbnikov za javno podobo portugalskega superzvezdnika Torsten Wirwas.

Nemec Torsten Wirwas iz berlinske agencije M&C Saatchi Sport & Entertainment ima za sabo več kot dve desetletji dela na področju digitalnih rešitev v oglaševanju. Njegove izkušnje zajemajo praktično vse največje športne dogodke, kot so nogometno svetovno in evropsko prvenstvo, liga prvakov, olimpijske igre …

Njegova agencija med drugim sodeluje tudi s Cristianom Ronaldom. "Cristiano je zasebno krasen fant, zelo odprt. Drugačen od pričakovanj in mnenj marsikoga," je v krajšem pogovoru za Sportal Wirwas dejal o sferi, ki širšemu krogu javnosti ni prav zelo (po)znana. Zdi se, da si ljudje – še posebej tisti, ki jim Real ni preveč pri srcu – včasih ustvarijo stereotip o Portugalčevem (pretiranem) stremljenju k lepotnim idealom in morda tudi vzvišenosti.

Ne le talent, ampak tudi trd trening

"Poglejte njegove predstave. Koliko golov je dosegel v Španiji? Bil je najboljši strelec lige prvakov. To ne pride le s talentom, ampak s trdim treningom. Pravijo, da več časa preživi pred ogledalom kot na igrišču. Mislim, da je zagotovo obratno," je prepričan Wirwas, ki je povezan z Ronaldovo PR-ekipo in tudi z njim ter skrbi za njegove znamke spodnjega perila, obutve …

"Skupaj smo posneli film Test it to the limit (Preizkusi do konca, op. a.), v katerem Ronaldo 60 minut opravljal različne preizkušnje. Rezultati so bili izjemni. Ugotovili smo, da skoči višje kot povprečni košarkar v ligi NBA. Ob vsem preostalem je Ronaldo v prvi vrsti vrhunski športnik in to moramo res spoštovati," poudarja strokovnjak za športni marketing, ki je z zanimivim predavanjem gostoval na portoroški konferenci Sporto.

Ne spreglejte