Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
5. 12. 2007,
12.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 5. 12. 2007, 12.15

8 let

B. Vlašić: V Ljubljani sem se počutila kot doma

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dvakratna mladinska svetovna prvakinja in tretja iz letošnjega dvoranskega SP, a stara šele vsega 20 let.

To je hrvaška skakalka v višino, Blanka Vlašić, ki se je izkazala kot glavna zvezdnica ljubljanskega mitinga. Z 203 preskočenimi centimetri je dosegla tudi tretji izid letošnje sezone na svetu in je tako ena glavnih favoritinj za osvojitev odličja na prihajajočih OI.

Kako se počutite po tako odličnem skoku? Počutim se fantastično. Ta skok je prišel kot potrditev dejstva, da je moja pripravljenost na najvišji možni ravni. Letos sem se res odlično pripravljala in rezultat je tu.

Je bil vaš današnji skok tehnično dovršen ali imate še rezerve? Niti eden od današnjih skokov, tudi tisti rekorden, ni bil stoodstotno tehnično izpeljan. To pomeni, da imam še nekaj rezerve. Dejstvo je, da se mora za idealen skok res vse ujeti, danes je bilo že blizu, a vseeno to še ni bil tisti idealen skok.

Bi lahko danes ob boljši konkurenci skočili še višje? Glede konkurence ne vem, res pa je, da sem bila utrujena od mnogih skokov, ki sem jih danes opravila. Drugi skok na 205 centimetrih je bil že zelo blizu, če bi bila malce bolj sveža, bi verjetno preskočila tudi to višino.

Kaj pa do konca sezone, si upate najaviti nov rekord? Ne vem, zaenkrat sem popolnoma zadovoljna z doseženim. Bolj se bom osredotočila predvsem na to, da se ustalim pri skokih nad dvema metroma. Če pa bom poleg tega dosegla še rekord, potem toliko bolje. Drugače pa poizkušam o raznih rekordih razmišljati čim manj.

Olimpijske igre so že zelo blizu, vami misli že kaj uhajajo v Atene? Zaenkrat poizkušam ne misliti na OI. Nazadnje sem na Atene pomislila pred kratkim, ko smo prejeli olimpijsko opremo in moram priznati, da me je kar malce streslo. Ne vem zakaj, toda imam kar nekaj treme pred nastopom na OI.

Ali so se ambicije po današnjem rekordnem skoku še kaj povišale? Boste na OI zadovoljni le še z zlatom? Niti ne. Že večkrat sem se namreč pošteno uštela, zato bom sedaj poskušala evforijo, ki bo nastala okoli tega današnjega nastopa, spraviti na čim nižjo možno raven. Danes se bom malce poveselila, jutri pa je nov dan. Obnašala se bom kot, da se ni nič zgodilo. Ne bom razmišljala o uvrstitvah.

Kako pa vam je všeč ideja organizatorja, ki je vzporedno z atletskim mitingom organiziral še glasbeni koncert? Ideja se mi zdi odlična. Glasba mi je bila všeč, pohvalila bi tudi pevko. Res pa je, da je bila jakost glasbe na trenutke mogoče malce preglasna in zato moteča.

Kako pa ste se počutili v Ljubljani, kakšno se vam je zdelo vzdušje na štadionu? V Ljubljani se počutim kot doma. Obiskali so me nekateri prijatelji iz Hrvaške, tudi domačih novinarjev ni manjkalo, tako da je bilo vzdušje res domače. Atmosfera na štadionu je bila odlična, vsi so navijali, tudi vreme je bilo idealno, tako da glede tega res ne morem imeti pripomb. Sem kar malce presenečena nad tem, kako dobro me poznajo tukajšnji ljudje.

Se pravi, da se bomo v Ljubljani videli tudi naslednje leto? Če bo priložnost, vsekakor.

Ne spreglejte