Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
7. 4. 2013,
14.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aron Palmarsson Islandija rokomet intervju Kiel

Nedelja, 7. 4. 2013, 14.29

7 let, 12 mesecev

Aron Palmarsson: Slovenija se nikoli ne preda

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z Aronom Palmarssonom, mladim zvezdnikom Kiela in islandske rokometne reprezentance, smo kramljali o tekmah s slovensko reprezentanco in ga seveda spomnili na novembrski poraz njegovega kluba v Celju.

Aron Palmarsson je islandski rokometni reprezentant, ki je že do svojega 22. leta osvojil stvari, o katerih množice rokometašev sanjajo vse življenje – dve ligi prvakov s Kielom in kolajno na evropskem prvenstvu z reprezentanco. Lani je bil izbran za najboljšega športnika svoje domovine. Najboljši podajalec zadnjega svetovnega prvenstva je spet dokazal, da je pravi profesionalec in po mariborski tekmi Slovenije in Islandije - gostje so slavili z 29:28 - brez najmanjših zadržkov privolil v pogovor. Tokrat je bil boljše volje kot ob novembrskem gostovanju Kiela, s katerim je iz dvorane Zlatorog odkorakal sklonjene glave. Vseeno je dvignil palec za vzdušje v slovenskih dvoranah, kjer rad nastopa.

Se lahko še enkrat ozrete na mariborsko tekmo? Ste pričakovali tako težko srečanje? Gotovo. Slovenija ima odlično ekipo, eno najboljših v Evropi, kar je pokazala na minulem svetovnem prvenstvu. Težko se je takšni zasedbi na njenem igrišču zoperstaviti po dolgem potovanju. Ampak verjeli smo vase, pritiskali vso tekmo in bili dovolj potrpežljivi. V prvem polčasu nismo izbirali pravih rešitev, Gorazd Škof je bil odličen v vratih, v drugem polčasu pa je naš napad deloval mnogo bolje. Uprizorili smo tudi več protinapadov, to pa so bili tudi glavni razlogi za zmago proti Sloveniji, ki ima zelo obetavno zasedbo.

V Sloveniji ste v letošnji sezoni že gostovali s Kielom. Na tisto tekmo nimate najlepših spominov ... Kiel je vedno favorit, ne glede na to, s kom igramo. Zato je težko. Občinstvo pri vas je odlično, zato je obenem težje in zabavneje igrati pred takšnimi gledalci kot drugje.

Stari ste 22 let, za sabo imate že dve osvojeni ligi prvakov, tretje mesto na evropskem prvenstvu. Kaj so vaši cilji za prihodnje? Zmagovati naprej! Z reprezentanco si želim zlatih odličij, doslej sem osvojil bron na evropskem prvenstvu v Avstriji leta 2010. Upam, da bomo ohranili tempo in dobro ekipo tudi v naslednjih desetih letih.

S Kielom vas pogodba veže do leta 2015. Vam misli morda uhajajo k menjavi kluba? Čakata me še dve leti pogodbe. Vse se lahko zgodi. Zadovoljen sem v Kielu. Morda bom ostal, morda ne, ampak trenutno o tem ne razmišljam.

Kakšen status imate v Nemčiji, superzvezdniški? Ne. Morda v Kielu, kjer obstaja samo rokomet. Ampak v Nemčiji popolnoma prevladuje nogomet, ki je šport številka ena, dve in tri. No, v Kielu pa sem majhna zvezda. Ko greš v center, te ljudje prepoznajo, želijo poklepetati s tabo, ampak to ni tako kot pri hollywoodskih zvezdah. V redu je.

Kljub mladosti ste bili lani na Islandiji izbrani za športnika leta 2012. Da, pri 22 letih je tovrstni izbor največji dosežek moje kariere. Res sem zadovoljen zaradi tega. Za mano je imenitno leto 2012 tako s Kielom kot tudi z reprezentanco. Mislim, da sem si priznanje zaslužil.

Kaj bo ključni faktor tekme med Islandijo in Slovenijo v Reykjaviku? Tekmo moramo začeti bolje kot v Mariboru, kjer naš prvi polčas ni bil dober. Ostati moramo mirni, saj se Slovenija nikdar ne preda. Poleg tega moramo ohranjati visok tempo. Upam, da nas bo to pripeljalo do dobrega rezultata.

Ne spreglejte