Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2013,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Agim Ibraimi NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 30. 5. 2013, 15.26

8 let

Agim Ibraimi: Prej sem veliko žural, zdaj sem profesionalec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Makedonski virtuoz pri Mariboru je bil izbran za najboljšega nogometaša v slovenski ligi, sloves je upravičil v finalu pokala, ko je Mariboru prinesel še tretjo lovoriko v sezoni.

Maribor je tako osvojil superpokal, državno prvenstvo in pokal. Eden najbolj vidnih v končani sezoni pri evropskem Mariboru, ki je dobro branil čast tudi v ligi Europa, pa je bil Agim Ibraimi. Čeprav je v prvenstvu dosegel le šest golov, pa je kot eden izmed ideologov igre požel velike zasluge za dosežke kluba, ki ga je popolnoma spremenil. Od najstnika pri Olimpiji, prvega preizkusa zunaj Slovenije pri turškemu Eskisehirsporju in propadle Nafte mu je kariero rešil Maribor. Prišel je v klub, kjer je 24-letni nogometaš spoznal profesionalizem. To tudi odkrito priznava, med drugim pa so ga v Makedoniji izbrali celo za najboljšega nogometaša. Tudi pred igralcem Napolija, Goranom Pandevim, legendo makedonskega nogometa. Zanimanje tako za Ibraimija ostaja in morda bo prav on lastnik novega rekordnega prestopa iz slovenske lige.

Drugič zaporedoma ste v finalu premagali Celjane, tudi tokrat pa ste se zoperstavili proti obetavni zasedbi ... Bili smo dobro pripravljeni na to tekmo, saj ni popravnega izpita. Želeli smo dvojno krono in to nam je tudi uspelo. Čestitam Celjanom za dobro igro, res so se trudili. Vendar so izkušnje in kakovost na naši strani, zato smo zasluženo zmagali.

Po globinski podaji Gorana Cvijanovića ste z edinim golom odločili finale. Je zato zadovoljstvo še večje? Tudi Dejan Mezga je imel priložnost in, če bi zadel, bi bil prav tako srečen. Ni lahko osvojiti dvojni naslov. Proti nam namreč vsi igrajo zelo motivirano in moramo se potruditi, kot da gre za evropsko tekmo. Sem pa srečen zaradi zadetka. Vendar se ne mislimo zaustavljati pri tem.

Osvojili ste tri lovorike, najprej superpokal, nato državno prvenstvo, pa še pokal. Igrali pa ste tudi v ligi Europa. Je lahko sezona še boljša? Seveda bi lahko bilo še bolje. Ne bom rekel, da z ligo prvakov, ampak tudi z vidnimi dosežki v ligi Europa. Seveda pa bomo ciljali na uvrstitev v ligo prvakov, in upam, da bo kaj iz tega.

Kako bi ocenili svojo sezono, v kateri ste bili izbrani za najboljšega nogometaša lige? Ko imaš ob sebi takšne igralce, potem je lažje dosegati cilje. Treba se je truditi. Jaz sicer nisem dal toliko golov, kot sem pričakoval, vendar se s tem ne obremenjujem. Vesel pa sem, da so me igralci izbrali za najboljšega. Pri tem se ne bom zaustavljal. V prihodnji sezoni pa si želim predvsem nekaj več golov.

Kaj je razlog, da ste tako dvignili raven forme? Postal sem profesionalec v pravem pomenu besede. Prej sem prevečkrat žural, zdaj pa sem osredotočen na druge stvari. Treba je izkoristiti talent, ki je dan od boga. Postal sem profesionalec.

Pred koncem sezone imate še reprezentančne obveznosti, kdaj si boste torej kaj odpočili? Čakata me prijateljski tekmi proti Švedski in Norveški. S trenerjem imava dogovor, da dobim pet dni premora, kar je dovolj za profesionalca. Ko igram za reprezentanco, hočem biti najboljši in se dokazovati, za državo pa igram z dodatno energijo. Trudim se, ker so ob meni super igralci, kot je Goran Pandev. V kvalifikacijah nismo imeli sreče. Pred nami sta prijateljski tekmi, na katerih bo trener rotiral in preizkušal nekatere nove igralce.

Kako gledate na nivo slovenske lige? Je kakovost v zadnjem času padla? Ne bi rekel, da je padla, so pa le trije klubi profesionalni. Bil sem pri Olimpiji, kjer je zamujala plača, tako tudi motivacija ni na primernem nivoju, potem pa prideš v Maribor in takoj veš, koliko je ura. Imam pa prijatelje v Kopru, kjer sem slišal, da so stvari urejene, prav tako zdaj pri Olimpiji.

Pri Olimpiji so napovedali, da vam bodo v prihodnji sezoni bolj konkurenčni ... Ne vem, ali se bo Olimpija približala, bi pa bil srečen. Na ta način bi imeli še enega evropskega nasprotnika. Vendar morajo vsi klubi tudi med sabo igrati na vso moč, ne le proti nam, ko garajo kot nori. To naj počnejo na vsaki tekmi.

Boste tudi v prihodnji sezoni ostali pri Mariboru? Omenja se eden bogatejših prestopov … Še vedno imam pogodbo z Mariborom. O tem zdaj ne razmišljam. Zanima me le klub, v katerem sem trenutno. Za to so odgovorni Zlatko Zahovič in zastopniki.

Ne spreglejte