Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2008,
15.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 17. 2. 2008, 15.58

8 let

Zreli za kakšno točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Strateg moštva Gorenje Ivica Obrvan je le redko zadovoljen z igro ekipe. Na drugi tekmi LP z Gummersbachom ni bilo vse tako, kot bi moralo biti. Je pa nedvomno lep obet za naslednje obračune.

Moštvo slovenskih podprvakov v zadnjem času kaže solidno igro, precej bolje ekipa deluje na igrišču, a vseeno se ne more pohvaliti s pretiranim številom zmag v nadaljevanju sezone. Na gostovanju evropske lige prvakov so doživeli drugi zaporeden poraz med elito, pred tem pa so sredi tedna klonili v Kopru v državnem prvenstvu. V Gummersbachu se je podobno kot proti španskemu Ciudadu Realu končalo z zmernim porazom. Sodeč po izjavah pred tekmo, bi morali nastop oceniti kot pozitiven. "Zadovoljen sem s končnim rezultatom. Poglejte: tekme lige prvakov proti takšnim ekipam, kot je Gummersbach, ni lahko igrati. Gre za velik pritisk, za veliko odgovornost. Zelo sem zadovoljen s končnim rezultatom, saj je razlika med ekipama v kvaliteti zelo velika," je v Kölnu razlagal Ivica Obrvan, ki je nedavno priznal, da v drugem delu lige prvakov med zvenečimi evropskimi imeni nimajo visokih ambicij.

Neobremenjenost igralcev z "zmagami" v velenjskem taboru očitno prinaša solidne igre. "Vesel sem, da smo ujeli priključek in ob koncu bili celo zelo blizu Gummersbcahu ter zadnjih pet minut celo imeli priložnost, da izid poravnamo. Ne želim se izgovarjati na sodnike, a ne morem mimo tega da se je spet videlo, kako mlada, neizkušena sodnika delata napake. V ključnih trenutkih sta dve žogi, ki bi morali pripasti nam, dodelila nasprotniku in rutinsko tekmo pripeljala do konca. Za nas je to sprejemljiv poraz."

Dobra, a ne vrhunska ekipa

Velenjčani so ob nekoliko "labilnih" sodnikih morda izgubili priložnost za preobrat, a na igrišču moraš biti sam svoje sreče kovač. Kar trije poskusi na strani "os", da so v 58. minuti prvič na tekmi v kölnski areni prišli na le zadetek zaostanka. Tovrstna situacija pa se ni zgodila prvič … Kje vzrok za "tresočo se roko" vidi prvi strokovni mož? "Treniramo in treniramo, da bi bili boljši. Smo dobra, a ne vrhunska ekipa. Naša težnja je, da bi takšne napake popravili in bili še boljši."

Pred "osami" so še štiri tekme lige prvakov, prva že prihodnjo soboto proti Montpellierju. Ne glede na to, da moči usmerjajo v domače prvenstvo, se zdi, da bi kakšna točka v skupini II. morala pristati v njihovem žepu, nenazadnje vsaka osvojena prinaša 10.000 evrov. "O tem, kar bo, težko govorim, saj v ritmu sreda-sobota težko zdržimo tempo. Kakršnakoli točka bi bila izjemen uspeh, tudi osvojena na domačem terenu. Če nam kaj takega uspe, bomo lahko vsi skupaj izredno zadovoljni," je na težavnost skupine še enkrat opozoril Obrvan in dodal: "Če bomo prikazali igro kot na prvih dveh tekmah, pa bo že to pozitivno."

Že sredi tedna Gorenje čaka obračun z Jeruzalemom Ormožem v Rdeči dvorani. Sicer lahek tekmec na papirju, ki pa zna presenetiti. Spodrsljaja si nikakor ne smejo privoščiti, je pa res, da se bodo lahko bolj posvetili francoskemu nasprotniku v ligi prvakov.

Ne spreglejte