Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
19.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 19.48

8 let

Zorman z mladimi upi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V minulih dneh je kapetan slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman v družbi z rokometnimi prijatelji pripravil že drugi rokometni kamp v Dolenjskih Toplicah. Sila uspešno, seveda.

Čeravno je nekoliko ponagajalo muhasto vreme, otroke na drugem rokometnem kampu slovenskega rokometaša Uroša Zormana, to ni motilo. Med 24. in 28. junijem so namreč nabirali nova znanja, izkušnje ter sklepali nova prijateljstva in se zabavali v prekrasnem vzdušju Dolenjskih Toplic.

Pod budnim očesom trenerjev - Branke Mijatovič, Anje Frešer, Petra Marušiča, Ljuba Mikiča, Jožeta Cudermana, Mladena Staniča in seveda Uroša Zormana - so izvajali treninge ter pridobivali nova rokometna znanja. Cilj Zormana in njegovih sodelavcev je bil znova združiti praktična rokometna znanja, otroško navdušenje in radoživost. Tako trenerji kot mentorji so se trudili, da otrokom rokomet približajo na njim sprejemljiv način, pri čemer je bil poudarek na druženju in zabavi.

Cilj, da otroci tabor zapustijo zdravi, srečni, zadovoljni, predvsem pa polni novih in prijetnih izkušenj, je bil dosežen. V štirih dneh se je poleg treningov v taboru dogajalo tudi veliko zabavnega – otroci so poslušali predavanje o "fair playu", se kopali, uživali v pikniku, orientacijskem teku, zmenkarijah, tomboli, pokaži kaj znaš, discu, igranju različnih iger in športnih aktivnostih.

Seveda tako kot minulo leto na kampu ni manjkalo obiskov znanih rokometnih imen. Tako sta nekaj časa z njimi preživela slovenska reprezentanta David Špiler in Miha Žvižej. Obiskal in vodil trening pa je tudi specialist za telesno pripravo pri RK Celje Pivovarna Laško, Tomaž Ocvirk. Mlade rokometaše pa je za en dan v "svoje roke" vzel tudi pomočnik slovenskega selektorja in trener Slovana Boris Denič.

Kot so povedali udeleženci tabora je bilo ob slovesu težko, saj so štirje dnevi minili hitro. Se je pa zato v glavah organizatorja porodila ideja o zimskem rokometnem kampu, kjer bi združili zimske radosti z rokometno zabavo v dvorani.

Ne spreglejte