Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
3. 6. 2015,
21.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 3. 6. 2015, 21.55

8 let

Zagorje našlo okrepitvi na Primorskem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kljub znižanemu proračunu se ambicije zagorskih rokometašic ne spreminjajo bistveno. Spet bodo gledale proti vrhu, tudi z novo zunanjo igralko in krožno napadalko.

Nad žensko rokometno sezono je zastor padel pred slabim mesecem. Nekatere rokometašice Zagorja so na dopustu, druge na reprezentančnih pripravah, tretje pa so rokometu pomahale v slovo. A se v klubu vsekakor veliko dogaja. Slovenske podprvakinje so si namreč zagotovile dve okrepitvi. Iz Pirana prihajata zunanja igralka Lea Krajnc in krožna napadalka Valentina Panger, igralki, rojeni leta 1993 oziroma 1991.

"Ker smo se razšli s Tejo Ferfolja, smo potrebovali krožno napadalko, mislim, da smo izbrali dobro. Teja ni bila klasični pivot, Valentina pa na tem položaju igra od mladih nog. Mislim, da smo dobili širino na črti, ki nam je manjkala. Lea je z igrami v Piranu dokazala, da je ena od boljših levih zunanjih v Sloveniji in morebitna kandidatka za člansko reprezentanco. Gre za menjavo za Obradovićevo, ki je odšla h Krimu," je s pridobitvijo mladih Primork zadovoljen trener Bojan Voglar.

Njegova ekipa je oziroma bo doživela precejšnje spremembe. Kot omenjeno, odšli sta Teja Ferfolja in Obradovićeva, kariere so končale Neža Sterle, Iza Bratec in Manca Jeglič. Najzanimivejša okrepitev je prva strelka prvenstva Tjaša Stanko. S posoje se vračata Jaša Vrbnjak in Tia Prašnikar. Če bodo pridne, bodo priložnost dobile tudi mlade Neža Škrinjar, Lučka Prašnikar, Nika Guna in Lina Cilenšek.

"Nismo izgubili kakovosti, ekipa bo še bolj homogena, spet želimo proti vrhu, čeprav bomo znižali proračun za 20 do 30 odstotkov. V prvenstvu se bo pokazalo, ali je ekipa konkurenčna. Znova ne bomo imeli širine, kot je nismo imeli v lanski sezoni, a to nam narekuje finančni položaj. Želimo mlade, obetavne Slovenke," razmišlja Voglar, ki ob misli na prvenstvo zmajuje z glavo.

"Kakovost rokometa je v Sloveniji nizka. Če se ne bo spremenil tekmovalni sistem, bo ženski rokomet še bolj padel. Zadnja tekma med Zagorjem in Krimom je pokazala, da imajo ljudje ženski rokomet radi. A zanimive tekme z velikim vložkom. Razlike 15, 20 ali več zadetkov niso zanimive za nikogar, ne za gledalce ne za igralke, ki imajo močnejše partnerice kdaj celo na treningu," razmišlja zagorski trener. Ena od njegovih idej je liga z osmimi klubi, ki jih je zaradi zaostrenih razmer sicer vsako leto manj.

Ne spreglejte