Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
17. 11. 2012,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov rokomet

Sobota, 17. 11. 2012, 10.51

8 let

''Za Kiel igral tudi športni antitalent''

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Roman Pungartnik je imel priložnost dve sezoni nastopati v majici Kiela. Zdajšnji celjski športni direktor se tega obdobja pred današnjo tekmo z Nemci (16.30) spominja z velikim ponosom.

S 17 naslovi rekorder po dvignjenih lovorikah za nemškega prvaka Kiel je verjetno največja rokometna institucija na svetu. Roman Pungartnik je imel v sezonah 2003/04 in 2004/05 privilegij pobližje spoznati, zakaj: ''Prednost Kiela je ta, da je rokomet v mestu šport številka ena. Druga stvar je, da so zraven navijači, ki stojijo ob klubu v dobrem in slabem. Ko sem prišel v Kiel, je bila ekipa šesta. Če vemo, da je klub rekorder po osvojenih naslovih, to pomeni zelo zelo slabo sezono. A ni bila tragedija, dvorana za 10.250 gledalcev je bila razprodana. Kamorkoli ekipa pride, je z njo vedno tudi horda navijačev. Zaradi vsega tega je Kiel to, kar je.''

V Pungartnikovi eri je pri Kielu igrala kopica zvezdnikov. Kdo je pustil najgloblji vtis? ''Kariero je končevalo dansko levo krilo Nikolaj Jacobsen, ki je imel v tistem času daleč najboljšo roko. Tu je bil nemški rekorder po osvojenih naslovih, po nastopih za reprezentanco Klaus-Dieter Petersen, ki je bil antitalent za šport. Obramba je bila tisto, kar je znal najbolje igrati, za vse ostalo je bil z žogo na vi. Stefan Lövgren je bil celostno daleč najbolje izdelan igralec. Tudi kot oseba je bil super. Takrat je prihajal Marcus Ahlm, ki je zdaj kapetan in zvezda. Za Christiana Zeitza mogoče pravijo, da je aroganten, ampak on tako deluje le na igrišču. Sicer je simpatičen, dober za družbo, prijatelj, ki ti pomaga. Delati s takšnimi imeni je bil zame velik uspeh. Ponosen sem, da sem bil del tega,'' se spominja Pungi, ki je za Kiel v dveh sezonah na 63 tekmah zabil 124 golov.

Spomini so ostali, zelo lepi, a stvarnost je Celje in tekoča sezona. Športni direktor je ocenil njen dozdajšnji del. ''Za ocene je še prezgodaj, ampak gremo po začrtani smeri. V slovenskem prostoru želimo biti pri vrhu, če se bo pokazala opcija, čisto na vrhu. Imeli smo tudi nekaj smole, da smo izgubili dve točki. Tu mislim predvsem tekmo z Velenjem doma in s Koprom v gosteh, ko smo obakrat dobili gol v zadnji sekundi. Če nasprotniki ne bi zabili teh golov, bi bila slika čisto drugačna. Ampak pot je prava. Imamo veliko smolo s poškodbami, ampak to je del posla. V Evropi moramo privabiti čim več gledalcev v dvorano. Prikazali so zelo solidne igre. Če izvzamemo gostujočo tekmo s Constanto, kjer je bila katastrofa od katastrofe. Ampak mislim, da smo takrat podrli vse možne rekorde v negativi. Zgodila se je popolna blokada vse ekipe in vsi smo bili začudeni, zakaj tako. Vse ostalo je bilo v okviru naših predstav. Vrhunec je ta mesec, ko k nam prihajata Kiel in Veszprem. Lahko smo le veseli, da se nam to dogaja. Moramo vztrajati na svoji poti in prepričan sem, da se nam bo nekoč poplačalo,'' zaupa celjskemu projektu Pungartnik, ki za nekatere manjši obisk tekem od pričakovanj pripisuje tudi težkemu gmotnemu položaju nekaterih potencialnih gledalcev.

Ne spreglejte