Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 9. 2010,
20.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 26. 9. 2010, 20.29

8 let

Z. Serdarušić: Zakaj ni vselej tako?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predstava za učbenike, bi lahko rekli po res izvrstni igri rokometašev Celja PL na gostovanju pri poljskih prvakih v prvem krogu lige prvakov. Tudi trener Zvonimir Serdarušić je bil končno zadovoljen.

Trenerja Celja Pivovarne Laško le redko slišimo zadovoljnega, vselej najde kaj, česar ekipa ni storila, kot bi si želel. Po prvem krogu evropske lige prvakov v Kielcah, ko so "pivovarji" učbeniško odpravili nasprotnike, pa je večkrat pohvalil svojo ekipo. "Srečen sem, da smo na takšen način štartali v ligo prvakov – da smo zmagali in to tako visoko ter zanesljivo. Morda sem celo malce presenečen nad svojo ekipo, kako zbrano je odigrala tekmo. Sploh prvi polčas," je za Sportal na Poljskem dejal Serdarušić, ki je bil povsem zadovoljen z obrambo, medtem ko bi v napadu lahko bilo še malce boljše. "Skoraj vse, kar smo se dogovorili, smo izpolnili blizu stoodstotno. Kot trener sem zato zadovoljen, hkrati pa razmišljam, zakaj ni vselej tako." Dober uvod, ni kaj. "Noka" pa si želi, da bi se teh izjemno dobrih 30 minut počasi povečalo na 45, s časom pa tudi na 60.

'Želja me navdušuje'

Ugledni svetovni rokometni strokovnjak, ki je nedavno dopolnil 60 let, je videl precejšen napredek tudi v miselnosti: "Želja, da se ohranja prednost ter želja ob prehodu iz obrambe v napad, da se doseže zadetek, je bila prisotna do zadnje sekunde. To me navdušuje. Iz te ekipe se morda ne da potegniti mnogo več, kot je pokazala danes. Srečen pa bi bil, da bi ta ekipa igrala druge polčase enako kot prve."

Težko je izpostaviti posameznika, ki je dal največ, saj je celjsko moštvo dejansko delovalo kot eno. Vendarle pa je delovanje naveze Uroš Zorman – Momir Rnić v napadu podrlo vse "tabuje". Mladi srbski rokometaš je dobesedno eksplodiral. "Momirja sem v Celje pripeljal zato, da nekaj naredi. Vem, kako je bilo zadnje čase v Velenju. Sposoben je marsičesa. Morda ne sam, s pomočjo ekipe pač. To se je izkazalo že na tekmah državnega prvenstva, danes pa še bolj. Ima dovolj potenciala v napadu, v obrambi ga čaka še veliko dela, a za to je potreben čas," je mlado okrepitev te sezone pohvalil trener. Zadovoljen je lahko tudi z ostalimi – od A do Ž, ki so igrali v Kielcah.

Velike pohvale so šle tudi na račun celjskih kril – dveh slovenskih reprezentantov Luke Žvižeja in Dragana Gajiča: "Čeprav so Kielce poskušale s tesnim pokrivanjem treh igralcev, ni bilo težav. Tudi če odrežejo Zormana in Rnića, je za preostale štiri ogromno prostora, v ekipi pa imam dve tako hitri in gibljivi krili, ki lahko streljata tudi z 'bekovskih' položajev. Sploh me ne skrbi."

V državnem prvenstvu drugi nosilci igre

Ob vprašanju, če bo devet igralcev (osem plus vratar) zdržalo v takšnem tempu srede-sobote pa: "Imamo teden dni do naslednje tekme v ligi prvakov, zato se lahko popolnoma regenerirajo," pravi "Noka" … A dodam, da jih že v sredo čaka derbi državnega prvenstva v Kopru. Njegov odgovor: "V Kopru bomo zanesljivo igrali nekoliko drugače, zato bomo lahko več menjali. Res je pa tudi, da bo takšen tempo le ta mesec, ko ob ligi prvakov igramo tako s Koprom kot Velenjem. Mislim, da lahko v slovenski ligi odgovornost na svoja pleča prevzamejo drugi igralci."

V Kielcah na igrišče niso stopili niti Edvard Kokšarov, Renato Vugrinec, Miladin Kozlina, ne Nejc Poklar, Gašper Marguč in David Razgor. A dobitne in razigrane kombinacije se ne menja. Staro pravilo, kajpak.

Ne spreglejte