Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2016,
20.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Veselin Vujović slovenska rokometna reprezentanca rokomet Blaž Janc

Nedelja, 30. 10. 2016, 20.59

6 let, 6 mesecev

Vujović in njegovi izbranci v Velenju začenjajo novo zgodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
veselin vujovic selektor rokomet | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je danes v Velenju zbrala na pripravah za začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018. Prvi tekmec Slovencev bo Švica v sredo v Velenju, v nedeljo pa bodo izbranci Veselina Vujovića, ki je podaljšal pogodbo do konca olimpijskih iger 2020, gostovali na Portugalskem.

Kot so sporočili z Rokometne zveze Slovenije, je selektor Vujović danes pozdravil 16 rokometašev, medtem ko se bodo Jure Dolenec, Vid Kavtičnik, Primož Prošt in Gorazd Škof zaradi klubskih obveznosti pridružili v ponedeljek. V ekipi sta rokometaša Rika Ribnice Jan Grebenc ter Celja Pivovarne Laško Tilen Kodrin, ki za člansko reprezentanco še nista nastopila. Po maju 2013 pa je zraven znova tudi Nejc Cehte, predstavnik Gorenja Velenja.

"Malce sem zaskrbljen, saj nekateri reprezentanti igrajo manj in niso v taki formi, kot so bili prej, po drugi strani pa sem prepričan, da bodo zelo motivirani in razpoloženi. Pred nami sta dve pomembni tekmi proti Švici in Portugalski, proti katerima nas zanimata le dve zmagi, s čimer bi naredili velik korak k uvrstitvi na evropsko prvenstvo na Hrvaškem. V pripravi na oba dvoboja želim na čim hitrejši način uvesti v sistem vse tri rokometaše, ki niso bili z nami v zadnjem obdobju. Težkih treningov v tem ciklusu ne bo, delali bomo predvsem na svežini," je dejal Vujović.

Med rokometaši, ki so prišli, je tudi Blaž Janc. | Foto: Stanko Gruden, STA Med rokometaši, ki so prišli, je tudi Blaž Janc. Foto: Stanko Gruden, STA

Nimajo veliko časa, a imajo kakovost

Blaž Janc pa se veseli novega druženja z reprezentančnimi kolegi: "Lepo je spet začeti novo reprezentančno zgodbo in videti soigralce, s katerimi smo se borili na olimpijskih igrah. V prvem ciklusu kvalifikacij nas čakata dva dobra tekmeca, na katera se bomo pripravili na najboljši možen način. Nimamo veliko časa, a verjamem v našo kakovost ter sposobnost in sem prepričan, da bomo na obeh tekmah tudi zmagali. Verjamem tudi, da bo Rdeča dvorana v sredo polna in da nas bodo navijači ponesli do uspeha."

Proti Švici je slovenska vrsta doslej zbrala deset zmag, izenačen izid in dva poraza, nazadnje pa je na domačem terenu proti njej zaigrala prav v Velenju in 30. oktobra 2013 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 zmagala s 33:30.

V skupini 5 je sicer ob naštetih še Nemčija.

Ne spreglejte