Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 3. 2008,
11.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 3. 2008, 11.04

8 let

Vratarski obračun Lapajnetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometna klubska prvenstva se vedno bolj bližajo h koncu tako v državnih prvenstvih, kot v evropskih tekmovanjih. Slovenci na obeh frontah igrajo pomembno vlogo.

V Zaragozi je bil na sporedu slovenski vratarski obračun, ki je pripadel Benu Lapajnetu, saj je Aragon ugnal Teucro s 36:30. Slovenski reprezentančni vratar je obranil pet strelov iz 21 poskusov na svoja vrata, medtem ko je imel na drugi strani Jure Jeraj dve obrambi iz enajstih strelov. Soigralec slednjega, Ognjen Backovič, je dosegel šest zadetkov, za kar je potreboval 11 strelov. Valladolid je doma ugnal Arrate z 28:24, vendar Gregor Lorger in Nenad Bilbija nista dobila priložnosti. Pri Ciudadu Realu (ugnal Teko Cantabrio) Uroš Zorman in Aleš Pajovič v 22. krogu nista bila v postavi. Portland San Antonio je do zmage v gosteh pri Antequeri prišel brez prispevka Renata Vugrinca.

Slovenci so v 26. krogu nemške Bundeslige, zabeležili zmago in dva poraza. Vid Kavtičnik je v gosteh prišel s Kielom do zmage proti Balingenu z 32:26 in dosegel pet golov. Enako število zadetkov je pri porazu Gummersbacha proti Hamburgu (31:35) prispeval Roman Pungartnik. Grosswallstadt je doma klonil proti Melsungenu, Boštjan Hribar pa je v svojo statistiko vpisal zadetek.

V povratni tekmi pokala EHF sta se udarila Aragon in Chambery, prvi so se uvrstili naprej v polfinale, s tesnim skupnim rezultatom 61:60 (povratno tekmo so dobili z 31:27). Lapajne se je izkazal z nekaj pomembnimi obrambami, na drugi strani se je Jure Natek med strelce vpisal enkrat. V ligi prvakov bomo v polfinalu videli na delu kar nekaj Slovencev. V zadnjem krogu glavnega dela je Kavtičnik pri zmagi Kiela nad Ademar Leonom (32:26) dosegel tri gole. Gummersbach je izgubil proti Ciudad Realu s 23:25, Pungartnik je dosegel dva zadetka. Na drugi strani je Zorman dosegel enako število golov, medtem ko je Pajovič v svojo statistiko zabeležil dvominutno kazen. Pick Szeged je v gosteh premagal Barcelono (32:28), Luka Žvižej je pri zmagi sodeloval z deveti goli in bil drugi strelec tekme.

Ne spreglejte