Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
17. 11. 2013,
22.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vladan Matić Veszprem

Nedelja, 17. 11. 2013, 22.57

8 let

Vladan Matić razjarjen kot še nikdar

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Celjski rokometaši so kljub odličnemu prvemu polčasu na koncu izgubili srečanje 5. kroga lige prvakov s favoriziranim Veszpremom (26:31) in razbesneli svojega trenerja.

Po tekmi med Celjem in Veszpremom je bilo burno. Tresk vrat celjske garderobe gotovo ni signaliziral dobre volje trenerja Vladana Matića, sicer zelo uglajenega in prijaznega gospoda. Zelo povišani toni, ki so se pred tem slišali iz slačilnice, prav tako ne. Tako besnega srbskega trenerja nismo videli še nikdar.

''Ne morem biti zadovoljen s tekmo, čeprav svojim fantom čestitam za borbenost. Ampak v drugem polčasu smo napravili odločno preveč tehničnih napak in imeli številne žoge poklonili tekmecu, ki je zato dosegal lahke gole. Nimamo izkušenj in zbranosti za 60 minut tekme. Napravili smo 15 tehničnih napak, Veszprem pa pet,'' je že nekoliko, ampak res samo nekoliko pomirjen nekaj minut kasneje na tiskovni konferenci razlagal srbski strokovnjak: ''Gostje so seveda izkušenejši. V našo ekipo vlagamo veliko naporov, treninga, pogovorov, videoanaliz, ampak sami sebi smo največji sovražniki. Vesprem je bil boljši, čestitam mu od srca. Tekma je včasih prešla meje čvrstosti, ampak nič kaj posebej.'' Celje je tekmo pravzaprav izgubilo v uvodnih 11 minutah drugega polčasa, ko si je madžarski velikan nabral zadostno prednost. V prvem delu pa so pivovarji v skoraj polnem Zlatorogu igrali odlično, proti legitimnemu kandidatu za zaključni turnir ali morda celo za vrh Evrope trikrat vodili, uprizorili številne protinapade in na odmor odšli le z zadetkom zaostanka.

Sledil je opisan scenarij: preveč raztresena igra v napadu in vratarja sta bila na prepihu ob številnih madžarskih nasprotnih napadih. Vseeno je Urban Lesjak glede na okoliščine ustavil (zelo) solidnih šest žog, od tega dve sedemmetrovki. ''Veszprem je pokazal, da je prišel po zmago. Sodi v ožji krog favoritov za slavje v ligi prvakov. Čestitam mu za zmago. Napravili smo preveč tehničnih napak. Vseeno smo igrali borbeno in nepopustljivo, Veszprem pa je zasluženo slavil,'' je dejal nesojeni udeleženec letošnjega svetovnega prvenstva, ki je prepričan, da so lahko Celjani, če podaljšajo dobro igro z enega polčasa na daljše obdobje, konkurenčni tudi v soboto v Veszpremu.

Ne spreglejte