Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
30. 6. 2013,
15.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 30. 6. 2013, 15.44

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Zorman na svojem taboru premočen do kosti

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Obiskali smo šesti rokometni tabor Uroša Zormana in začutili njegov zabavno-delovni utrip. Slovenski kapetan uživa veliko avtoriteto in spoštovanje, ki pa ga nista mogla ohraniti suhega.

Vodne igre so namreč ena od najbolj zabavnih dejavnosti na rokometnem taboru v Savudriji, ki ga Uroš Zorman s prijatelji letos prireja že šestič. Okrog sto udeležencev je prispelo v sredo, svoje druženje, zaznamovano z dvema treningoma na dan, vodnimi in drugimi igrami, demonstracijami talentov, lekcijami španščine, ki so letos novost, novinarsko delavnico in seveda obveznim kopanjem, pa bodo sklenili v ponedeljek. Za trenerje je Uroš povabil bolj ali manj ustaljeno ekipo: Mladena Stanića, Patrika Lebana, Petra Marušiča, Aleksandra Polaka, Tamaro Zavec in srbskega strokovnjaka za delo z mladimi Bratislava Stojmenovića, prvo okrepitev iz tujine. Nepogrešljivi za izvedbo tabora pa so tudi spremljevalci. Fotografiji nazorno prikazujeta, kako se zabavajo in kako prhi ni mogel uiti niti Uroš, ki se ji je precej časa sicer uspešno izogibal. Letošnja gosta sta (bila) Zormanov soigralec iz Kielc Manuel Štrlek, ki je tabor obiskal v petek, in Luka Žvižej, ki je s svojo pozitivno energijo in večno pripravljenostjo za šale popestril soboto.

''Zbrali smo se šestič, učimo se iz leta v leto. Vsa ekipa raste iz tabora v tabor. V teh letih so se zamenjali le trije ali štirje trenerji. Ogrodje ostaja podobno. Tabor je vse bolj pomemben, postaja znamka. Mislim, da nam to odlično uspeva. Otroci so prišli brez reklame, nikjer se nismo oglaševali. Tudi to govori o kakovosti našega tabora. Nekaj smo se pogovarjali, da bi prišli Nemci in Poljaki, kar pa bi zahtevalo še več dela in posvetitve. V prihodnosti imamo v načrtu razširitev. Za prihodnje leto se dogovarjamo, da bi imeli nekaj otrok iz Srbije,'' je Sportalu razkril Zorman, ki je pred petimi leti razmišljal tudi, da bi v Ljubljani zaradi večje prepoznavnosti in s tem množičnejšega priliva otrok združili vse ekipe mini rokometa pod njegovim imenom. Ideja iz različnih razlogov ni padla na plodna tla. V prihodnosti si želi še večjega napredka pri urejenosti športne infrastrukture v Savudriji in tuhta o dveh terminih tabora.

Ne spreglejte