Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 2. 2017,
15.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

Natisni članek

poškodba Slovenska rokometna reprezentanca Francija Montpellier Vid Kavtičnik

Sreda, 1. 2. 2017, 15.30

6 let, 7 mesecev

Potrjeno: strgana križna vez

Vid Kavtičnik v Franciji žal ni dočakal čudeža

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50
Vid Kavtičnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Kapetan slovenske rokometne reprezentance Vid Kavtičnik z žalostjo sporoča, da se za dalj časa poslavlja od igrišč. Podroben zdravstveni pregled, ki ga je opravil v Montpellieru, je potrdil najhujše bojazni. Križna vez v njegovem kolenu je strgana, zato bo moral čim prej na operacijo.

Edini slovenski rokometaš, ki se lahko pohvali z dvema medaljama na največjih tekmovanjih (EP 2004 in SP 2017), se je po čustvenih sprejemih v Zagrebu, na mejnem prehodu Obrežje in v središču Ljubljane s šepavim korakom vrnil v Francijo.

V deželi galskih petelinov si služi rokometni kruh pri Montpellieru. Opravil je podroben pregled pri klubskih zdravnikih, ki ga niso razveselili. Potrdili so, da je bil sum o hudi poškodbi 31-letnega rokometaša upravičen.

Podpora mu pomeni ogromno

Ko je v polfinalu priznal premoč Franciji, je nastopil še z zdravim desnim kolenom. | Foto: Reuters Ko je v polfinalu priznal premoč Franciji, je nastopil še z zdravim desnim kolenom. Foto: Reuters Slovenski kapetan Vid Kavtičnik si je desno koleno poškodoval na dvoboju za tretje mesto s Hrvaško (31:30). Zaradi strgane križne vezi bo moral kar nekaj časa pozabiti na rokometno žogo. Obeta se mu dolgo okrevanje, vsaj šest mesecev.

V sporočilu za javnost je na socialnem omrežju Facebook napovedal, da bo skupaj z zdravniki naredil vse, kar je v njegovi moči, da se čim prej vrne na igrišče in nadaljuje bogato kariero.

''Žal se je izkazalo, da je bila diagnoza pravilna. Križna vez v desnem kolenu je strgana. Datum operacije še ni znan, vam pa zagotavljam, da bomo skupaj z zdravniki naredili vse potrebno, da se na igrišče vrnem čim prej. Hvala za vašo podporo. To cenim bolj, kot bi si mislili,'' je sporočil 31-letni Velenjčan, ki je v sobotni tekmi vseh tekem v Parizu ostal brez zdravega kolena, v prihodnje pa bi lahko izgubil tudi prepoznavno brado, s katero je nastopil na evropskem prvenstvu.

Na sprejemu v Ljubljani je namreč razkril, da je v interni stavi obljubil, da si jo bo pobril, če bo Slovenija stala na zmagovalnem odru ...

Ne spreglejte