Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
29. 4. 2016,
20.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,13

1

Natisni članek

Rio 2016 Rio de Janeiro Olimpijske igre Rio de Janeiro Veselin Vujović

Petek, 29. 4. 2016, 20.43

6 let, 7 mesecev

Veselin Vujović je z olimpijskimi tekmeci zadovoljen

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,13

1

vujovic | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Tekmeci rokometne reprezentance na olimpijskih igrah v Riu so zahtevni, zanimivi, a večinoma tudi realno premagljivi.

"Z žrebom sem zadovoljen, saj se mi zdi, da je skupina A za odtenek težja od naše. Spet, že tretjič letos, se bomo pomerili z neugodnimi Švedi, gostitelji Brazilci, ki so izbrali skupino B, ker verjetno mislijo, da bodo lažje napredovali, Egiptom, ki je bil na afriškem prvenstvu boljši in je veliko bolj neugoden od Tunizije, Poljaki, ki so na domačem evropskem prvenstvu igrali sijajno in imeli zgolj eno slabo tekmo s Hrvati, ter Nemci, ki so kot evropski prvaki zagotovo favoriti te skupine.

Mi smo pokazali, da lahko igramo z vsakim, zato je naš cilj, da prvi del končamo čim višje na lestvici, kar bi nam prineslo ugodnejšega tekmeca v četrtfinalu," je za spletno stran Rokometne zveze Slovenije dejal slovenski selektor Veselin Vujović.

Olimpijski turnir bo v Riu potekal med 6. in 21. avgustom. Iz vsake skupine v četrtfinale napredujejo prve štiri ekipe. V skupini A so Francija, Hrvaška, Tunizija, Argentina, Danska in Katar.

Nasprotniki ne bodo neznanka

Slovenija bo avgusta sodelovala na svojih tretjih olimpijskih igrah. V Sydneyju je bila pred 16 leti osma, v Atenah pa leta 2004 enajsta. Slovenci dobro poznajo vse tekmece, saj so se s Švedi v dobrem letu na različnih ravneh tekmovanj pomerili kar štirikrat – od tega le enkrat remizirali, preostalo so bili porazi – , z Nemci, svežimi evropskimi prvaki, pa od lanskega svetovnega prvenstva trikrat. Švedi so bili na olimpijskih igreh enkrat že slovenski tekmeci, Egipt pa dvakrat.

Jure Dolenec je prva slovenska izbira na desnem zunanjem položaju. | Foto: Vid Ponikvar Jure Dolenec je prva slovenska izbira na desnem zunanjem položaju. Foto: Vid Ponikvar

"Igrati bomo morali, kot znamo"

"Obe skupini sta zelo močni, saj se je rokomet v zadnjih letih tako razvil, da so vse ekipe kakovostne, sploh pa na olimpijskih igrah, kjer so zbrani le najboljši. Vseeno mislim, da je bil žreb dober in da so vse reprezentance, s katerimi se bomo pomerili v prvem delu, premagljive. Če bomo želeli poseči po dobrem rezultatu, bomo morali igrati tako, kot znamo," pa razmišlja Jure Dolenec, ki je kandidat za najboljšega desnega zunanjega igralca lige prvakov.

Ne spreglejte