Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 11. 2018,
20.25

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

Natisni članek

Gorenje velenje rokomet

Nedelja, 25. 11. 2018, 20.25

4 leta, 10 mesecev

Velenjski rokometaši pokleknili na zadnji stopnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

Gorenje Velenje | Gorenju se ni izšlo. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Gorenju se ni izšlo.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Rokometaši Gorenja so na današnji povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v Velenju izgubili proti španskemu Granollersu s 24:33 (12:16) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Velenjska ekipa je na prvi tekmi v gosteh slavila s 25:24.

Velenjski rokometaši se niso prebili v skupinski del evropskega pokala EHF. Po tesni zmagi v gosteh so na današnji povratni tekmi v Rdeči dvorani na svoji koži občutili moč španskega Granollersa in po visokem porazu z devetimi goli končali svoje nastope na mednarodni sceni v sezoni 2018/19. Velenjska ekipa je prvem krogu drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini izločila švedski Alingsas, v drugem pa poljsko Gwardio Opole.

Izbranci primorskega strokovnjaka na velenjski klopi Zorana Jovičića so sijajno odprli dvoboj v Rdeči dvorani. V 13. minuti so povedli za dva gola (6:4), dve minuti kasneje pa je Matic Verdinek po bliskovitem nasprotnem napadu povišal na +3 (8:5).

Po lepem vodstvu pa se jim je povsem ustavilo, rokometaši iz predmestja katalonske prestolnice so se razleteli na velenjskem parketu in v 18. minuti izenačili na 8:8, do konca polčasa pa so gostitelje povsem "stisnili v kot" in jih zasenčili v vseh prvinah. "Ose" so bile v hudi krizi, delale so prav začetniške napake, vse to pa so gosti s Pirenejskega polotoka izkoristili in jim v 29. minuti ušli na šest golov (10:16).

Rokometaši iz Šaleške doline so prvo polovico tekme končali s primanjkljajem štirih golov (12:16), v drugem polčasu pa so zaigrali na vse ali nič. Navzlic "popolni mobilizaciji" jim ni uspel preobrat, z vsemi žavbami namazani Katalonci so bili vselej za korak pred njimi in uspešno branili "kapital" iz prvega polčasa. V 39. minuti so Velenjčani znova zaostali za šest golov (14:20) in jasno je bilo, da jih le čudež lahko reši pred izpadom. A ta se ni zgodil ...

V velenjski ekipi so bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Matic Verdinek, Nikola Špelić in Aleks Kavčič, vsi so dosegli po štiri gole.

Rdeča dvorana, sodnika: Bounouara in Sami (oba Francija).

Gorenje Velenje: Logar, Vujović, Taletović, Mazej, Haseljić 2, D. Tajnik 3, Špelić 4, Matanović, Levc, Stojnić 2, Miklavčič 2, Banfro, Verdinek 4, M. Kavčič 3, A. Kavčič 4, Kete.

Granollers: Guardia, Dos Santos 2, M. Garcia, Ferrer, Figueras 10, Martinez, Gassama 6, Saez Lozano 4, Rakočija 3, Tarrafeta 5, Popović, Franco, Oliveira de Almeida, Marquez, A. Garcia 3.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 7 (5), Granollers 3 (3).

Izključitve: Gorenje Velenje 6, Granollers 4 minute.

Rdeči karton: /.

Preberite še:

 
Gorenje Velenje
Sportal Ose opikale Špance že na prvi tekmi
Celje Pivovarna Laško Gorenje Velenje
Sportal Gorenje visoko odpravilo Ivančno Gorico
Ne spreglejte