Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
23. 6. 2017,
22.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

EP Hrvaška 2018 Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 23. 6. 2017, 22.18

6 let, 6 mesecev

Odmevi po žrebu za evropsko prvenstvo 2018

"V Zagrebu skoraj kot doma"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
rokometna reprezentanca | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V slovenskem taboru po žrebu evropskega prvenstva v rokometu, ki ga bo prihodnje leto gostila Hrvaška, prevladuje realni optimizem. Tako zaradi tekmecev kot tudi pričakovane množice navijačev.

Na svojem 11. evropskem prvenstvu bo slovenska rokometna reprezentanca igrala v skupini C v Zagrebu. Njene tekmice bodo Nemčija, Makedonija in Črna gora. V drugi del potujejo najboljše tri ekipe. Prvenstvo se začne 12. januarja prihodnje leto.

"Iz prvega bobna smo spet dobili Nemce, s katerimi smo na zadnjih turnirjih kar veliko igrali. Sicer imamo z njimi izredno negativen izkupiček, ampak mislim, da je prišel čas, da jih poskušamo presenetiti," so bile prve misli rokometne reprezentance Uroša Mohoriča po žrebu za evropsko prvenstvo 2018.

Poleg Nemcev so kroglice Slovence, ki bodo prvi del igrali v Zagrebu, potisnile v skupino še z Makedonci in Črnogorci: "Obe ekipi igrata izjemno kakovosten rokomet. Makedonija je stalni udeleženec velikih tekmovanj, Črna gora pa je z novim selektorjem dobila nov veter v hrbet. Vse tri tekme bodo zagotovo izjemno izenačene in težko je napovedovati, kdo je v kakšni prednosti."

"Slovenska" skupina C se bo v drugem delu križala s skupino D, v kateri so Španija, Danska, Češka in Madžarska. "Ko sta ostali še Danska in Belorusija iz drugega bobna, bi si v skupini D morda res malo bolj želeli Belorusijo, ki je vsaj na papirju nekoliko slabša reprezentanca od Dancev. Ampak prvi cilj Slovenije je priti iz skupine, potem pa bomo videli, kaj in kako," meni Mohorič, ki računa na močno moralno podporo s tribun.

Slovenija je imela veliko podporo že na lanskem evropskem prvenstvu na Poljskem. Hrvaška pa je seveda le "streljaj" stran. | Foto: Vid Ponikvar Slovenija je imela veliko podporo že na lanskem evropskem prvenstvu na Poljskem. Hrvaška pa je seveda le "streljaj" stran. Foto: Vid Ponikvar

"Glede na bližino prizorišča pričakujemo izredno veliko podporo slovenskih navijačev. V Zagrebu je skoraj tako, kot bi igrali na domačih tleh. Pričakujemo, da bodo gledalci naš osmi igralec," je sklenil reprezentančni direktor.

Slovenija v skupini elitne šesterice

Ta je bil v Zagrebu, kjer je bil žreb, zastopnik Slovenije v trojki s tiskovnim predstavnikom Anžetom Blažičem in podpredsednikom Rokometne zveze Slovenije (RZS) Boštjanom Kozoletom.

Boštjan Kozole je med dejavnimi povezovalci športa, gospodarstva in turizma. | Foto: Vid Ponikvar Boštjan Kozole je med dejavnimi povezovalci športa, gospodarstva in turizma. Foto: Vid Ponikvar "Žreb je bil lepo razporejen. Nobena ekipa nima odprte poti v nadaljevanje, kot je bilo morda na kakšnem prejšnjem prvenstvu. Treba je poudariti, da je Slovenija ena od šestih reprezentanc, ki so se uvrstile na zadnjih pet velikih tekmovanj (ob Danski, Hrvaški, Franciji, Nemčiji in Švedski, op. a.). Kot tretja z zadnjega svetovnega prvenstva mora imeti visoke ambicije," meni Kozole.

"Ne bo lahko, a dejstvo, da bomo igrali v bližini Slovenije, je zelo pomembno. Tega se na Rokometni zvezi Slovenije še posebej veselimo. To je enkratna priložnost za naše navijače, da ustvarijo izjemno vzdušje. Prepričan sem, da bo to odigralo veliko vlogo."

"V okviru zveze smo v zadnjih letih poskusili narediti nekaj dobrega tudi za gospodarstvo, turizem in prepoznavnost Slovenije. Že pred nekaj meseci smo začeli aktivnosti, povezane s tem, po formalni uvrstitvi pa jih nadaljujemo.

V prihodnjih tednih bomo imeli še nekaj več informacij. Prepričan sem, da bomo spet povezali turizem, gospodarstvo in šport, kar rokomet v Sloveniji v zadnjih letih zelo dobro počne," je tudi v zvezi z dejavnostmi, ki niso neposredno povezane z igriščem, a so zelo pomembne, optimist posavski poslovnež

Ne spreglejte