Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 11. 2016,
8.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Iztok Puc

Petek, 18. 11. 2016, 8.03

6 let, 6 mesecev

V Zagrebu bodo razkrili spominsko ploščo za rokometaša Iztoka Puca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Nekdanji vrhunski rokometaš Iztok Puc bo v torek, 22. novembra, dobil svojo spominsko ploščo v zagrebški športni dvorani Trešnjevka, ki je bolj znana kot "Kutija šibica" (Škatla vžigalic).

Iztok Puc je v svoji bogati karieri kot edini na svetu sodeloval na več olimpijskih igrah v dresih treh reprezentanc, Jugoslavije, Hrvaške in Slovenije.

V spomin na Puca, ki je del svoje uspešne kariere uresničil tudi v Zagrebu, bodo v torek ob 12. uri odkrili spominsko ploščo v priljubljeni zagrebški športni dvorani, so napovedali iz sveta slovenske nacionalne manjšine mesta Zagreb in Slovenskega doma v Zagrebu. Ob tem so sodelovali z rokometnim moštvom Prvo plinarsko društvo Zagreb in zagrebško mestno upravo.

Puc je rokometno kariero začel v rokometnem klubu Šoštanj, od tam pa je odšel v Borac iz Banjaluke. Po selitvi v hrvaško prestolnico je z Zagrebom v letih 1992 in 1993 osvojil naslov evropskega klubskega prvaka, nato pa je še branil barve Celja Pivovarne Laško in ljubljanske ekipe Prule 67.

Zlata olimpijska medalja s Hrvaško

S slovensko reprezentanco je bil leta 2000 peti na evropskem prvenstvu in osmi na olimpijskih igrah v Sydneyju. | Foto: S slovensko reprezentanco je bil leta 2000 peti na evropskem prvenstvu in osmi na olimpijskih igrah v Sydneyju. Največji uspeh je dosegel v dresu hrvaške reprezentance, ki je na poletnih olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996 osvojila prvo zlato olimpijsko kolajno za Hrvaško. S hrvaško reprezentanco je osvojil tudi bronasto medaljo na evropskemu prvenstvu na Portugalskem leta 1994, leto potem pa tudi srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu na Islandiji.

V svoji bogati karieri je osvojil tudi olimpijski bron z reprezentanco nekdanje Jugoslavije v Seulu leta 1988 in osmo mesto z reprezentanco Slovenije na OI v Sydneyju leta 2000. S slovensko reprezentanco je nekaj mesecev pred tem osvojil tudi peto mesto na evropskem rokometnem prvenstvu v Zagrebu.

Puc je bil rojen 14. septembra 1966 v Slovenj Gradcu, umrl pa je 20. oktobra 2011 v ZDA, kamor se je odpravil na zdravljenje zaradi raka.

Od letošnjega avgusta je Puc tudi član slovenskega Hrama športnih junakov.

Ne spreglejte