Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
27. 3. 2017,
9.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Mark Ferjan Marko Kotar Miha Kotar rokomet

Ponedeljek, 27. 3. 2017, 9.17

6 let, 6 mesecev

V Sloveniji prihodnje leto evropsko prvenstvo za mlade upe

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
kadetska rokometna reprezentanca | Foto Rokometna zveza Slovenije

Foto: Rokometna zveza Slovenije

Generacija slovenskih mladincev, ki zdaj igra še za kadete, bo prihodnje leto gostila domače evropsko prvenstvo v rokometu. Pripravili ga bodo v Celju.

Če je v katerem drugem športu naravni prirastek mladih igralcev težava, to v rokometu gotovo ni. Številne mlajše državne selekcije pri fantih so dokaj redno pri vrhu evropskih in svetovnih prvenstev ter olimpijskih iger za mlade ali celo v krogu medalj. Delo z mladimi omogoča tudi menjavo generacij v članski kategoriji ne le brez bolečin, ampak celo z velikim uspehom.

Trenutno mladinsko reprezentanco tvori generacija letnika 1996 in mlajših, na čelu z zunajserijskim Blažem Jancem. Za njo prihaja val igralcev, rojenih leta 1998, ki so zdaj še kadeti. Prihodnje leto bodo imeli fantje, ki jih zdaj vodi znameniti loški trener Jani Klemenčič, priložnost, da presežek pokažejo doma. Evropska rokometna zveza je namreč Celju dodelila evropsko prvenstvo do 20 let. Nadarjena ganeracija in domače prvenstvo pa ne moreta porajati česa drugega kot misel na kolajno.

Selektor Jani Klemenčič (v črni majici) je leta 2015 z generacijo 1996 postal svetovni kadetski podprvak. | Foto: Bojan Puhek Selektor Jani Klemenčič (v črni majici) je leta 2015 z generacijo 1996 postal svetovni kadetski podprvak. Foto: Bojan Puhek

Še pred 20. letom na prvoligaški sceni in v tujini

Ta generacija je bila na lanskem evropskem prvenstvu na Hrvaškem četrta, kolajno je praktično že držala v rokah, a se ji je izmuznila. Letos jo čaka svetovno prvenstvo v Gruziji. Nekaj fantov iz te ekipe smo na Sportalu že predstavili.

Trebanjska dvojčka Kotar sta dobitnika nagrade Iztoka Puca. Mark Ferjan brani pri berlinskem Füchseju, kjer ima za soigralca tudi Tima Rozmana. Domen Makuc (Celje) je dve leti mlajši od večine soigralcev, a že niza prvoligaške minute. Tilen Kosi in Gregor Ocvirk sta vidna igralca Ormoža, Tine Gartner (Urbanscape Loka), Nejc Drobež (Slovenj Gradec), Kristjan Horžen (Trimo) in še nekateri drugi pa prav tako nabirajo prvoligaške izkušnje. Gašper Horvat (Riko Ribnica) naj bi nadomestil odhajajočega Jana Grebenca.

Ne spreglejte