Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 4. 2016,
16.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

kvalifikacije za olimpijske igre Veselin Vujović Klemen Cehte Rokometna reprezentanca

Sobota, 2. 4. 2016, 16.03

6 let, 6 mesecev

V komunikacijski zanki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Klemen Cehte pojasnjuje, zakaj ga ni v rokometni reprezentanci in zakaj se o tem ni pogovoril s selektorjem.

Klemna Cehteta, ki igra v Združenih arabskih emiratih, ni v rokometni reprezentanci. Čeprav je bil na seznamu. Kot je dejal selektor Veselin Vujović, Cehteta ni mogel doklicati, potem ko je ta sodelovanje odpovedal direktorju. To se Vujoviću vsekakor zdi celo bolj sporno kot sama odpoved. Ne gre za odpiranje front in netenje vojne, ampak za pojasnilo.

Brez kompromisa

"Do zadnjega smo iskali rešitev, a ni šlo. Ključne tekme so do 28. aprila, sledijo si na vsake tri dni. Tekmo bi imel 12. aprila, potem ko bi se 15 ur vozil s Švedskega. Tega si nisem mogel privoščiti. Nismo mogli najti kompromisa za klub in reprezentanco. Ne morem se klonirati. V klubu sem edini profesionalec, od mene se pričakuje veliko več. Danes si tu, jutri te ni več," pojasnjuje Brestaničan, ki od lanskega poletja službuje v Dubaju.

Seveda ne zato, ker se tam igra vesoljski rokomet, ampak zaradi zagotavljanja eksistence. Športni in finančni motivi pa niso vselej kompatibilni.

Klemna Cehteta ni bilo med prišleki v Čatež. | Foto: Klemna Cehteta ni bilo med prišleki v Čatež.

"Še sam ne vem …"

V redu. Odpoved da, ampak zakaj se nista slišala s selektorjem? "Nisem nenehno na telefonu, s selektorjem sva si pisala prek Skypa, dal sem ga med kontakte, vprašal sem, kdaj se lahko slišiva. Rekel mi je, da je zdaj zaključni turnir in da ima trening. To se je dogajalo v petek dopoldan. Moram vedeti, kdaj se slišiva, zaradi posebne blokade, ki jo imamo tu. Imam aplikacije Viber, Watsup … Po telefonu je slaba povezava. Vseskozi pa sem bil v navezi z direktorjem."

Pa vendarle, v sodobnosti, ko je komunikacijskih sredstev malo morje … "Prišlo je zelo na hitro. Še sam ne vem, kako nisva mogla priti v stik s selektorjem. On ima svoje obveznosti, jaz svoje. Govorim odkrito, ne izmišljujem si. Žal tokrat ne morem uskladiti klubskih in reprezentančnih obveznosti," je dodal rokometaš Al Shababa.

Sebastian Skube in Borut Mačkovšek. Slovenska posadka na položaju levega zunanjega. | Foto: Sebastian Skube in Borut Mačkovšek. Slovenska posadka na položaju levega zunanjega.

Pod črto

Če pustimo ob strani tehtanje med olimpijskimi igrami in bojaznijo glede morebitnega klubskega odziva ob odsotnosti, bi se bilo komunikacijskih nalog glede odpovedi vsekakor treba lotiti prej, ne pet pred dvanajsto. Širši seznam reprezentance je znan že več kot tri tedne. In ob sodobni tehnologiji …

Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha. V preteklosti se je odpustilo že marsikaj, a Cehtetova reprezentančna prihodnost se zdi trenutno meglena. Zelo.

Ne spreglejte