Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
31. 8. 2017,
22.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško klemen ferlin Urban Lesjak

Četrtek, 31. 8. 2017, 22.37

6 let, 6 mesecev

Po še eni celjski zmagi nad Gorenjem

Urbana Lesjaka motivirajo že rumeni velenjski dresi #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
gorenje celje | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nič novega pod soncem. Še en derbi in še ena zmaga Celja Pivovarne Laško nad Gorenjem. Tokrat v regionalni ligi Seha. V obeh zasedbah sta imela pomembno vlogo vratarja.

"Mi imamo svoje misli, svoj pristop in željo. Tega nam nihče ne more vzeti, niti nasprotna ekipa," po zmagi na derbiju z Gorenjem (25:22) razmišlja celjski vratar Urban Lesjak, ki je pri nadaljevanju izjemne pivovarske serije na derbijih spet odigral eno najpomembnejših vlog. Enajst obramb je zapečatil z zadetkom.

Celjane je zapustilo sedem igralcev oziroma osem, če prištejemo še Lesjakovega nesojenega vratarskega soborca Urha Kastelica, ampak: "Še vedno smo Celje, kakovostna ekipa, ki ne bo nikomur pustila, da jo zlahka premaga. To je edino, kar za nas šteje. Slišali smo velenjske napovedi, njihov tempo nam je ustrezal. Morda so si Velenjčani sami naložili preveč pritiska, ampak mene to ne zanima, gremo naprej."

"Za tekmo z Gorenjem ne potrebujem motiva. Tudi če tri mesece ne vem, da Velenje sploh obstaja, sem, ko pridem v Rdečo dvorano in vidim njihove rumene drese, dovolj motiviran. Gorenje ima svojo taktiko, ki ne deluje. Mi imamo svojo, ki deluje, zato nam je ni treba spreminjati," po 1.366 dneh od zadnje zmage Velenjčanov nad Celjani pravi slovenski reprezentant.

Klemen Ferlin | Foto: Urban Urbanc/Sportida Klemen Ferlin Foto: Urban Urbanc/Sportida

Borbenost in rezerve

Njegov kolega Klemen Ferlin je prav tako odigral dobro, a je bila celjska obramba z 22 prejetimi goli - od tega le desetimi v drugem polčasu - tokrat pač boljša: 

"Verjeli smo v zmago in imeli veliko željo. Borbenost je bila na ravni, ki jo od nas trener pričakuje, imamo pa v igri še precej prostora za napredek. Verjamem, da bomo v prihodnjih mesecih še bolj dojeli sistem igre trenerja Željka Babića, napredovali ter se pri pripravljenosti povzpeli na raven, s katero bomo premagovali Celjane in njim podobne ekipe. Tekmeci so bili tokrat boljši, za kar jim čestitam."
 

Ne spreglejte