Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 1. 2022,
17.43

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,17

11

Natisni članek

Rokometna zveza Slovenije Franjo Bobinac EP v rokometu 2022 slovenska rokometna reprezentanca Ljubomir Vranješ

Sreda, 19. 1. 2022, 17.43

2 leti, 3 mesece

Uradno: Vranješ že bivši, Bobinac namignil, kdo bo njegov naslednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,17

11

Ljubomir Vranješ | Ljubomir Vranješ ni več selektor Slovenije. | Foto Guliverimage

Ljubomir Vranješ ni več selektor Slovenije.

Foto: Guliverimage

Kar se je napovedovalo že takoj po koncu evropskega prvenstva, se je danes uresničilo. Ljubomir Vranješ ni več selektor slovenske rokometne reprezentance. "Tako kot velja za vso slovensko rokometno in športno javnost, z rezultatom na prvenstvu nismo zadovoljni niti na Rokometni zvezi Slovenije," so sporočili z RZS. Njegov naslednik naj bi bil znan v prihodnjih tednih, po besedah predsednika RZS, Franja Bobinca, pa bodo iskali slovenskega strokovnjaka. Medtem pa si je tudi Vranješ že našel novo sredino pri nemškem Rhein-Neckar Löwenu.

slovenska rokometna reprezentanca, Slovenija, Turčija kvalifikacije za EP, Ljubomir Vranješ
Sportal Ljubomir Vranješ ima že novo službo

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na odločilni tekmi evropskega prvenstva za preboj v drugi del tekmovanja potrebovala zmago proti Črni gori, a je neprepričljiva zasedba Ljubomirja Vranješa izgubila (32:33) in nepričakovano, z le eno zmago in dvema porazoma, ekspresno hitro končala prvenstvo. Po velikem razočaranju so se v javnosti hitro pojavile špekulacije, da se bo švedski strokovnjak Ljubomir Vranješ po dveh letih poslovil od mesta selektorja Slovenije, to se je danes tudi uradno uresničilo.

"Zavedamo se, da je razočaranje veliko. A del športa so tako zmage kot porazi. Četudi se zadnji med seboj razlikujejo. Kot vselej bomo na Rokometni zvezi Slovenije opravili podrobnejšo analizo in poskušali ugotoviti, kaj je botrovalo enemu od najskromnejših nastopov naše izbrane vrste na največjih tekmovanjih. Ob tem ni mogoče zanemariti dejstva, da v kolektivnem športu zmaga ali poraz nista nikoli odvisna od enega posameznika," so v izjavi za javnost zapisali pri Rokometni zvezi Slovenije.

Bobinac o pogovoru z Vranješem:

Bobinac in Vranješ s soglasno odločitvijo. Se Šved seli v Nemčijo?

Vodstvo RZS je takoj zatem že naredilo prve poteze. Danes dopoldne je predsednik RZS Franjo Bobinac opravil telefonski razgovor z Vranješem, med drugim pa sta govorila tudi o odgovornosti selektorja in njegovega strokovnega štaba. "Strinjala sta se, da so spremembe nujne in da je zadnji rezultat veliko razočaranje. Način, na katerega se je vse skupaj zgodilo, je nesprejemljiv," so sporočili iz RZS.

Bobinac o evropskem prvenstvu:

Prav tako se je danes na izredni seji sestalo predsedstvo RZS, ki je selektorju Vranješu podalo nezaupnico. Obenem so z njim dosegli dogovor o sporazumnem koncu sodelovanja. Selektorju Vranješu se je Predsedstvo RZS zahvalilo za dosedanje sodelovanje na obeh evropskih prvenstvih in svetovnem prvenstvu ter še posebej za uvrstitev v polfinale pred dvema letoma na Švedskem, pri nadaljnjem delu pa mu zaželelo vse dobro.

Vranješ je danes ob slovesu s slovenske klopi sklenil tudi pogodbo z ekipo Rhein-Neckar Löwen. Ta se je pred reprezentančnim premorom znašla v hudi krizi, v nemškem prvenstvu je šele na 13. mestu. 

Sobotni intervju z Ljubomirjem Vranješem tik pred odhodom na EP:

slovenska rokometna reprezentanca, trening, Ljubomir Vranješ
Sportal Miroljubni Šved ob prihodu v Slovenijo doživel presenečenje

Novi selektor znan v prihodnjih tednih, Bobinac: Ozrli se bomo v slovenski prostor.

Na seji so zbrani razpravljali tudi o nadaljnjih korakih, s katerimi bi krivuljo uspešnosti moške članske reprezentance znova obrnili navzgor. Eden od najpomembnejših dejavnikov pri tem bo izbor novega selektorja in njegovega strokovnega štaba. Novo ime na čelu slovenskih rokometašev naj bi bilo znano v prihodnjih nekaj tednih.

"Z Vranješem sem bil danes na telefonski zvezi. Ne beži od dela svoje odgovornosti in verjame, da je to razlog za razrešitev. Sprejeli smo dogovor o sporazumnem prenehanju pogodbe," je predsednik zveze Bobinac povedal v pogovoru za Planet TV. Zdaj si bodo na zvezi vzeli nekaj tednov za analizo možnih kandidatov za novega selektorja. "Se bomo ozrli v slovenski prostor. Osebno ocenjujem, da bo naslednji selektor prihajal iz tega prostora," je še dejal predsednik RZS.

Bobinac o novem selektorju:

Kot glavne kandidate za selektorsko mesto se sicer v javnosti najglasneje omenja Slovence Borisa Deniča, Branka Tamšeta, Uroša Zormana in tudi trenutnega selektorja Avstrija, Aleša Pajoviča.

"Rokometna zveza Slovenije bo še naprej nadaljevala svoje delo v smeri razvoja igralcev na vseh ravneh, krepitve strokovnjakov in strokovnih ekip ter stalnega povečevanja finančnih sredstev za zagotavljanje pogojev, nujnih za nadaljnji razvoj vrhunskega rokometa v Sloveniji," so še zapisali pri RZS.

Kdo naj na selektorskem mestu nasledi Ljubomirja Vranješa?

  • Branko Tamše.
    20,46 %
    1059 glasov
  • Veselin Vujović.
    56,19 %
    2908 glasov
  • Uroš Zorman.
    10,86 %
    562 glasov
  • Tujec.
    2,34 %
    121 glasov
  • Aleš Pajovič.
    4,73 %
    245 glasov
  • Tone Tiselj.
    5,41 %
    280 glasov
Oddanih 5175 glasov

Vranješ je imel sicer pogodbo z Rokometno zvezo Slovenije (RZS) sklenjeno do olimpijskih iger leta 2024 v Parizu, po izpadu na letošnjem prvenstvu pa so sodelovanje končali. Oseminštiridesetletni Šved je selektorski mandat začel decembra 2019, ko je zamenjal Črnogorca Veselina Vujovića. Pod njegovim mandatom je Slovenija osvojila četrto mesto na evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji 2020 in deveto mesto na lanskem svetovnem prvenstvu v Egiptu, na kvalifikacijskem turnirju v Berlinu pa se ni prebila na lanske poletne olimpijske igre v Tokiu.

Vranješ je po dveh letih zapustil selektorski stolček Slovenije. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vranješ je po dveh letih zapustil selektorski stolček Slovenije. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pred Vranješem so bili selektorji, nekateri od njih tudi v dveh mandatih, še Tone Tiselj, Miro Požun, Slavko Ivezič, Leopold Jeras, Matjaž Tominec, Niko Markovič, Kasim Kamenica, Zvonimir Serdarušić, Boris Denić in Veselin Vujović.

Preberite še:

veselin vujovic vujović
Sportal Legendarni Vujović ne more verjeti, kaj se dogaja s Slovenijo: To je katastrofa
Slovenija Švedska SP Ljubomir Vranješ
Sportal Ljubomir Vranješ ne bo več selektor Slovenije
RK Gorenje Velenje : Nexe Našice, evropska liga, Branko Tamše
Sportal Slovenski trener se je javil iz Hrvaške: Še vedno sem v šoku
Slovenija Švedska SP Ljubomir Vranješ
Sportal Kako naprej? Vranješ spregovoril o prihodnosti na slovenski klopi.
rokomet Črna gora Slovenija
Sportal Po polomu Slovencev: Še Alfred Hitchcock si ne bi mogel izmisliti boljšega scenarija
slovenska rokometna reprezentanca : Črna gora EP
Sportal Huda črnogorska zaušnica Slovencem, ki se poslavljajo od EP!
Tone Tiselj
Sportal Nekdanji slovenski selektor brez milosti: Nisem presenečen
slovenska rokometna reprezentanca : Črna gora EP
Sportal Gašper Marguč: Krepko smo se osramotili
Ne spreglejte