Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
15. 1. 2014,
10.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 15. 1. 2014, 10.09

8 let

Tudi Beno Udrih zelo pomagal pri uspešni dražbi za obolelega rokometaša

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Končana je dobrodelna dražba dresov za obolelega nekdanjega rokometnega reprezentanta Nenada Stojakoviča. Odziv športnikov je bil nad pričakovanji. Zbrani znesek presega deset tisoč evrov.

Če smo natančni, na dobrodelni dražbi niso bili le dresi. Teh je bilo kar 112, večino so jih prispevali športniki, nekaj tudi zasebni zbiratelji. Družbo med dražbenimi izdelki so jim delale štiri žoge in tri štartne številke.

Skupni zbrani znesek, ki je namenjen izključno pomoči pri zdravljenju nekoč rokometaša, zdaj pa trenerja Nenada Stojakoviča, je tako 10.450 evrov. K temu je treba dodati še 220 evrov, kolikor je novi lastnik na sklepnem dogodku plačal za dres rokometnega kluba Dobova, ki ga je v sezoni 1994/95 nosil prav Stojakovič.

Okrog 7.000 evrov se je nabralo z dražbo zgoraj omenjenih izdelkov. Tisočaka so prispevali rokometni reprezentanti iz nagradnega sklada, še okrog 1.500 evrov so zbrali posebej. Rokometaši Gorenja so prispevali dobrih 500 evrov, preostalo pa sestavljajo posamezna nakazila.

Različni dresi, ena dobrodelna ekipa

Odziv je presegel pričakovanja in pokazal, da Slovenci kljub pregovornim razprtijam znamo stopiti skupaj. Športniki različnih panog, tudi takšni, ki Nenada sploh ne poznajo, so prispevali več kot 80 dresov, preostale so podarili zasebni zbiratelji. Dragana Jusupović, ki je akcijo idejno zasnovala in jo izpeljala, ter Stojakovič sta izpostavila nekaj imen, ki so veliko pripomogla k uspešni dražbi.

Beno Udrih je podaril svoje drese, obenem pa priskrbel tudi drese celotne prve peterke New York Knicksov. Sani Bečirović je poleg donacije svojih dresov poskrbel tudi, da se je na dražbi znašla športna oprava nekaterih njegovih nekdanjih reprezentančnih soigralcev. Sergej Rutenka je osebno priskrbel drese Barceloninih zvezdnikov, Nikola Karabatić in Jure Dolenec pa majice francoskih rokometašev. Pomagali in veliko dobre volje so pokazali tudi Mišo Brečko in Rašo Nesterović ter številni drugi, ki so prispevali k zelo odmevni akciji pomoči.

"Na življenjski tekmi grem na zmago"

"Iskrena hvala vsem, ki so kakorkoli sodelovali in pomagali. Podajam se na življenjsko tekmo. Vsekakor grem na zmago. Pomoč ni samo zame, ampak tudi za mojo družino, ki bo srečnejša in bolj zadovoljna, če bom lahko po zdravljenju počel več stvari. Ponosen sem, da so se ljudje odzvali v tolikšnem številu. Tudi takšni, s katerimi se že dlje časa nismo slišali," je ganjen Stojakovič, po športni in življenjski filozofiji velik borec, ki v Brazilijo odhaja 19. januarja.

Ne spreglejte