Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2011,
17.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 4. 2011, 17.31

8 let

Trojica konec tedna v evropskem boju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trije slovenski rokometni klubi bodo na evropskih prizoriščih poskušali priti do napredovanja v polfinale. Za Gorenje in Maribor je to misija nemogoče, Koper je na dobri poti.

Rokometaši Gorenja so si na prvi tekmi četrtfinala pokala EHF na glavo nakopali izredno visok zaostanek. Na gostovanju pri Göppingenu so klonili kar z 20:33, zato bodo v Rdeči dvorani to le stežka nadoknadili. Pa vendarle "upanje vedno obstaja", kot pravi član "os" Nikola Manojlović.

"Povratna tekma z Göppingenom prihaja ob nepravem času. Očitno smo v krizi, tudi po psihološki plati, moji varovanci igrajo nezanesljivo in ne verjamejo v svoje sposobnosti. V nedeljo bomo skušali odigrati čim bolje proti močni nemški ekipi in se poskušali vsaj z zmago posloviti od Evrope," ni nič kaj optimističen trener Branko Tamše.

Maribor Branik v soboto v Pamploni čaka povratno srečanje četrtfinala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev proti moštvu San Antonia. Čeprav so Mariborčani minulo soboto na domačem terenu klonili z razliko 6 golov bodo naredili vse, da z dobro igro dostojno zastopajo mesto Maribor in slovenski rokomet. Rokometaši San Antonia so že na prvem srečanju potrdili vlogo favorita četrtfinalnega dvoboja. Nekdanji zmagovalci tako lige prvakov kot pokala pokalnih zmagovalcev so z bogatimi izkušnjami nadigrali Mariborčane, ki se zaradi odsotnosti prvega organizatorja Damirja Batinovića in treme pred domačim občinstvom niso uspeli postaviti po robu Špancem. Ti jih sedaj pričakujejo v Pamploni pred domačim občinstvom, ki je v sredo v srečanju španskega prvenstva videlo poraz San Antonia proti moštvu La Rioje. "Zavedamo se, da smo večji del možnosti za napredovanje zapravili na domači tekmi, tako da moramo biti realni. Res je napredovanje v polfinale skorajda nemogoče, kar pa ne pomeni, da si ne želimo odigrati kvalitetne tekme in pokazati, da znamo igrati dober rokomet. Potrebno je na igrišču dati vse od sebe, nato pa videti kakšen bo rezultat. Bomo neobremenjeni in dali priložnost vsem igralcem, da se maksimalno izkažejo," je pred potjo na Pirenejski polotok povedal trener Maribor Branika Marko Šibila.

Prvi obračun med četrtouvrščeno ekipo poljskega prvenstva in koprskim Cimosom se je v Bonifiki končal s sedmimi goli prednosti za slovenske predstavnike. Cimos je nedvomno prvi favorit evropskega pokala challenge, kljub temu pa ob gostovanju na Poljskem ne sme biti popuščanja.

Na povratni tekmi bodo brez obolelega Robija Konečnika. "Vsi verjamemo v končni uspeh. Če bi sodnika v Bonifiki dovoljevala hitrejšo igro, bi bila razlika najbrž še večja. A tudi sedem golov v sodobnem rokometu ni enostavno nadoknaditi. Osebno menim, da poljska ekipa ne zna igrati drugače, kot je igrala v Kopru. To nam bo na drugi tekmi ustrezalo. Pripravljen imamo tudi odgovor na njihovo hitrejšo igro, vemo tudi, kako odigrati, če bi se naši nasprotniki spustili 'v dirko'. A v to dvomim. Prvo tekmo smo dobro analizirali in pričakujem, da bomo odpravili nekatere napake, ki smo jih naredili," verjame v uspeh trener Koprčanov Fredi Radojkovič.

Ne spreglejte