Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
4. 6. 2015,
20.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 4. 6. 2015, 20.17

8 let

Trening zarisal obrise novih zahtev

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bili smo med opazovalci prvega treninga slovenske rokometne reprezentance pod vodstvom novega selektorja Veselina Vujovića, ki ga je izbrana vrsta opravila v svojem tradicionalnem taboru v Zrečah.

''Morda nisem dobro obveščen in morajo obrambni igralci le stati, ne igrati?'' ''Močnejši si od njega, to moraš verjeti.'' ''Izgubljena žoga je luksuz.'' ''Danes je sicer prvi trening. Ampak če bomo nadaljevali tako, lahko kar končamo.'' To je le nekaj drobcev izjav slovenskega selektorja Veselina Vujovića s prvega treninga po njegovem ustoličenju. Napotki so bili številni in konkretni.

Pričakovano ni bilo nobenih povišanih tonov, bila pa je jasna zahteva po doslednosti, pozornosti, angažiranosti in predvsem hitrosti. V zreški športni dvorani je Uroš Zorman opravljal rehabilitacijo svoje prepone, v reprezentančni tabor pa zaradi klubskih obvez še niso prispeli Matjaž Brumen, ki ima nekaj težav s hrbtom, igralci iz nemške in francoske lige. Že prej je bilo jasno, da ekipi ne bodo mogli pomagati Zorman, Primož Prošt in Marko Bezjak, Dragan Gajić pa manjka iz osebnih razlogov.

Neki novi fantje

V reprezentanci so se tako pojavili nekateri novi obrazi. Blaž Janc pomaga na treningih, Darko Cingesar, Miha Zarabec in Vid Poteko pa so na ožjem seznamu za tekmi s Slovaško in Latvijo.

''Rad bi poudaril svoje veliko veselje, da sem poklican. Zdaj je moja naloga, da se dokažem. Tokrat je bilo mogoče malo treme, a verjamem, da bo z vsakim treningom manjša. Malo smo si tipakli, nekateri so imeli kakšen dan prost, tako da morda ni bilo stoodstotne angažiranosti. A že od jutri mora biti drugače,'' pravi Poteko, ki je doslej za reprezentanco, ki je bila tam v pomlajeni zasedbi, igral na sredozemskih igrah predlanskim.

Kot prva lastovka še ne prinese pomladi, tako tudi prvi trening gotovo ni dal popolne slike o Vujovićevih težnjah. Nekaj obrisov pa zagotovo. Poudarek bo vsekakor na obrambi in čim hitrejši igri.

Ne spreglejte