Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 9. 2020,
20.28

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

1

Natisni članek

Uroš Zorman evropska liga Trimo Trebnje

Torek, 29. 9. 2020, 20.28

3 leta, 6 mesecev

Kvalifikacije za evropsko ligo

Trebanjci po novi zmagi v skupinski del evropske lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

1

Trimo Trebnje | Trebanjci se po zmagi veselijo napredovanja v skupinski del. | Foto Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjci se po zmagi veselijo napredovanja v skupinski del.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Rokometaši trebanjskega Trima so se uvrstili v skupinski del evropske lige, potem ko so na današnji tekmi v Novem mestu premagali madžarski Balatonfüred s 23:22 (13:10). Njihovi tekmeci v skupinskem del bodo znani po žrebu, ki bo v četrtek, 1. oktobra, na Dunaju.

Trebanjci so dobili bitko za skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Po pravi drami so v dolenjski prestolnici na kolena spravili tekmece z Blatnega jezera ter dosegli svoj največji uspeh na mednarodnem prizorišču. Po odločitvi Evropske rokometne zveze (EHF) je o napredovanju v skupinski del odločala le ena tekma, načrtovana prva tekma v Balatonfüredu je bila odpovedana zaradi okužbe s koronavirusom v madžarski ekipi.

Tekma se je začela po okusu domačih rokometašev, slovaška sodnika sta namreč že v prvi minuti zaradi namernega strela v glavo vratarja izključila enega od najpomembnejših igralcev gostujoče ekipe Balazsa Szöllosija.

Do 18. minute je bila tekma povsem odprta (6:6), nato pa sta Anže Dobovičnik in Gregor Potočnik soigralce popeljala do prve prednosti dveh golov (8:6) in gostujočo klop prisilila v prvo minuto odmora. Ta je začasno zaustavila nalet domačih rokometašev, Madžari so se jim približali na gol zaostanka (9:8).

Nato so na novomeškem parketu znova zagospodarili izbranci Uroša Zormana in si v 25. minuti priigrali štiri gole prednosti (12:8), na veliki odmor pa so se odpravili s prednostjo treh golov (13:10).

Trebanjci so slavili z golom razlike. | Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje Trebanjci so slavili z golom razlike. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Na začetku drugega polčasa popustili

Dolenjci so medlo odprli drugo polovico tekme. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani, kar so gosti izkoristili in se v 36. minuti približali na gol zaostanka (13:14), štiri minute pozneje pa so jih tudi ujeli in izenačili na 15:15.

Zormanovi varovanci so po kratkotrajni zadregi vendarle strnili svoje vrste, v vseh smereh igre so zaigrali veliko bolje in v 46. minuti znova ušli na dva gola (18:16). A veselje v domačem taboru je bilo kratkotrajno, tri minute pozneje je Balatonfüred izenačil na 18:18, v 51. minuti pa je trebanjska zasedba prvič na dvoboju tekmecu gledala v hrbet (18:19).

V živčni in napeti končnici so se Trebanjcem velikokrat zatresle roke, živce jim je paral tudi izjemno razpoloženi madžarski vratar Arian Ando. Ne glede na to pa so v prelomnih trenutkih zaigrali preudarno in zrelo, odločilni gol je v začetku zadnje minute po sedemmetrovki dosegel Gal Cirar, s petimi goli tudi najučinkovitejši igralec Trebanjcev, ter svoje soigralce popeljal v skupinski del evropske lige.

Po zmagi je bil z dosežkom svojih varovancev zadovoljen trebanjski trener. "Čestitam svojim varovancem za izjemno zmago. Uvrstitev v skupinski del evropske lige je eden izmed večjih uspehov v zgodovini kluba. Ekipa je z vsem strokovnim štabom pokazala izjemen značaj, se borila do zadnje sekunde, a tukaj ne bomo obstali. Še naprej se bomo borili do konca in poskušali zadržati zmagovalno mentaliteto," je bil po velikem dosežku vesel Zorman.

Trimo Trebnje : Balatonfüred 23:22 (13:10)

Dvorana Leona Štuklja, gledalcev 200, sodnika: Budzak in Zahradnik (oba Slovaška).

Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Rašo 1, Didovič, Grojzdek 1, Dobovičnik 3, Cingesar 1, Hamidović 4, Kotar 3, Kamnikar, Potočnik 2, Kmet, Udovič 1, Grbič 2, Cirar 5, Florjančič.

Balatonfüred: Bösz, Ando, Kemeny 6, Varga 3, Boka 2, Szöllosi, Kohegyi, Denes, Rodriguez 2, Šinkel 2, Ag, Malinović 6, Szücs, Brandt, Draskovics 1, Hatar.

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 5 (3), Balatonfüred 3 (3)

Izključitve: Trimo Trebnje 6, Balatonfüred 18 minut.
Rdeča kartona: Szöllosi (1.), Szücs (57.).

Preberite še:

Celje PL - Pick Szeged
Sportal Celjani skočili na vrh, Dobova padla na dno
RK Celje Pivovarna Laško Aalbrog
Sportal Celjski rokometaši s podporo privržencev nad Kiel
Ne spreglejte