Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
8. 9. 2016,
10.04

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

liga Seha rokomet Celje Pivovarna Laško Gorenje velenje

Četrtek, 8. 9. 2016, 10.04

4 leta, 10 mesecev

Odzivi po prvi celjski zmagi v regionalni rokometni ligi Seha

"To deluje že frustrirajoče ..." #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
gorenje anze ratajec | Foto Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Gorenje je bilo podobno kot že nekajkrat na prejšnjih tekmah spet blizu, a zmage in vsaj remiji na največjem rokometnem derbiju v zadnjih sezonah ostajajo v rokah Celjanov. Ti so v Velenju slavili s 27:26.

Poleg tekem v prvenstvu, pokalu in superpokalu so Celjani, ki so neporaženi že na 16 zaporednih srečanjih s šaleškimi tekmeci, dobili tudi prvi obračun slovenskih ekip v regionalni rokometni ligi Seha (27:26). A priložnost za zmago v svoji dvorani so imeli tudi Velenjčani, ki so ujeli štiri gole zaostanka in povedli.

Ustavil jih je predvsem vratar Urban Lesjak, ki je zbral 12 obramb, od tega nekaj zelo zahtevnih strelov, tudi v končnici. Kaj je po tekmi dejal slovenski reprezentant, preverite v videu, prav tako nekaj utrinkov z derbija.

Kaj je rokometna liga Seha?

V regionalni rokometni ligi Seha, ki doživlja šesto izvedbo, igrajo Veszprem (Madž), Vardar (Mak), Zagreb (Hrv), Meškov Brest (Blr), Tatran (Svk), Izvidjać (BiH), Metalurg (Mak), Nexe (Hrv) ter prvič Celje in Gorenje. Sistem je dvokrožni, najboljše štiri ekipe pa se uvrstijo na končni turnir.

Od slovenskih legionarjev v ligi nastopajo Gašper Marguč, Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matevž Skok, David Miklavčič, Darko Cingesar (Zagreb), Simon Razgor (Meškov), David Špiler, Gregor Lorger (Nexe) in Tadej Matijašič (Metalurg).

Vedno kaj zmanjka

"Malo je že frustrirajoče, da nam zmanjka ena žoga, ena podaja, en strel. Mislim, da smo vso tekmo odigrali na visoki ravni. Čestitam Celjanom za zmago. Gremo naprej, upam, da se nam bo kdaj ta 'en' strel ali okvir vrat vrnil," je povedal zunanji igralec Gorenja Anže Ratajec, ki je bil zadovoljen z obiskom. V Rdeči dvorani se je zbralo okrog 1.500 gledalcev. Roko na srce smo morda pričakovali kakšnega več, saj je bila to prva tekma regionalne lige in za nameček še večni derbi, v Rdeči dvorani pa je samevalo še nekaj sto mest.


 

Obe ekipi s programom že hitita naprej. Celjani se v soboto podajajo v goste k slovaškemu prvaku Tatranu, ki je iz lige prvakov izločil Velenjčane. Ti v nedeljo gostijo hrvaškega podprvaka Nexe, pri katerem igrata slovenska legionarja David Špiler in Gregor Lorger.

 

Ne spreglejte