Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
6. 12. 2014,
21.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet liga prvakov liga prvakov Montpellier Branko Tamše Miha Zarabec Dragan Gajić Vid Kavtičnik

Sobota, 6. 12. 2014, 21.56

8 let

Tekma številnih modric in Slovenci odnesli celjsko upanje na osmino finala

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pozor, visoka napetost. Tako bi lahko označili srečanje 8. kroga rokometne lige prvakov, ki je odločala o osmini finala. Iz Celja pa so v zmagovitem slogu domov odpotovali rokometaši Montpelliera.

Zelo podoben scenarij kot v Montpellieru. Odličen celjski prvi polčas in podpovprečen, napak poln drugi. Od štirih golov prednosti do treh zaostanka. Poraz s 27:30 na zelo ostri tekmi, po kateri bodo igralci brez dvoma prešteli številne modrice, je Celjanom zaprl vrata osmine finala, saj jim zdaj Francozi bežijo za štiri točke in so seveda boljši v skupnem seštevku.

"Čestitke Montpellieru in našemu čudovitemu občinstvu, ki je bilo naš dodatni igralec. A to ni bilo dovolj za zmago. Delali smo enake napake kot v Franciji, skupaj smo imeli 17 tehničnih napak, v drugem polčasu 11. Igrali smo, kot je želel Montpellier. Preveč eden na enega, ni bilo tekočega pretoka žoge. Pasivna igra, izgubljene žoge, kočljive situacije so bile posledica tega. Montpellier jih je kot kakovostna ekipa izkoristil," je bil po srečanju jezen trener Branko Tamše, ki se je dolgo zadržal v slačilnici.

Njegov kolega Patrice Canayer je bil zmage zelo vesel. Še posebej po sredinem porazu v Parizu, težkem 16 golov: "Zelo sem srečen, da smo zmagali. Čestitam vsej ekipi za tako dober rezultat. To je bilo eno najtežjih gostovanj. Po porazu v Parizu se je bilo zahtevno pripraviti na tekmo. V treh dneh smo se morali kar potruditi, da smo se izvlekli iz tega stanja in tokrat dali vse od sebe."

Brez varčevanja z udarci

Trda in ostra. Takšna je bila po pričakovanjih tekma med Celjem in Montpellierom, ki je nosila breme osmine finala lige prvakov. V nasprotju s siceršnjo prakso je trener slovenskih prvakov Branko Tamše od prve minute namesto Matevža Skoka postavil Urbana Lesjaka. Ostali predstavniki začetne sedmerke so bili del klasičnega repertoarja.

Pri Francozih so začeli trije Slovenci, Dragan Gajić in Vid Kavtičnik na desni strani ter Matej Gaber na črti, še vedno ne popolnoma zdravi Jure Dolenec, ki slavi rojstni dan, je vstopil kasneje.

Spet ta Tunizijec

V prve četrt ure so bili gostje v prednosti za gol ali dva. Kavtičnik je tekmo odprl z zadetkom in asistenco širokoplečemu in eksplozivnemu krožnemu napadalcu Tunizijcu Issamu Teju, ki je pivovarjem povzročal precej preglavic. Tako v napadu kot v obrambi.

Za prvo vodstvo Celjanov je poskrbel Vid Poteko natančno na polovici prvega polčasa, v katerem je imel svoj šov znova Miha Zarabec. Po zgrešenem prvem strelu jih je zadel šest zapored. Vključno s sedemmetrovko po koncu igralnega časa, s katero je Celje popeljal do štirih golov prednosti. Vmes pivovarji vodstva niso izpustili iz rok.

Dragan Gajić je bil na krilu odrezan, Lesjak je branil dobro, Grebille ni bil v svojem elementu... O tem, kako brezkompromisna je bila tekma pa priča prizor s sredine prvega polčasa, ko so se na tleh hkrati znašli kar trije igralci. Luka Žvižej ter Tej in Mathieu Grebille. Zadnja sta se zaletela med sabo. Kljub solidni prednosti je Celjane gostujoča izkušnja učila, da še niti slučajno nič ni odločeno.

Bridkost za Celjane, radost za francoske Slovence

In res. V nasprotju z v napadu zelo natančno igro v prvem polčasu so pivovarji drugega začeli s štirimi tehničnimi napakami zapored. To so gostje izrabili najprej za omilitev prednosti, po kratkem celjskem intervalu napadalnega navdiha tudi izenačili in povedli z 22:21. Prvič po 34 minutah.

Napake v napadu so se vrstile, prav tako zgrešeni ''zicerji'', protinapadi … Preveč je bilo individualne igre, Venio Losert je zablestel v vratih. Zarabec je dobil paznika. Celje si je samo skopalo jamo, Montpellier pa je v izkušeni in rutinerski maniri rekel hvala lepa in izrabil priložnost. Zadevati je začel Gajić, v odličnem slogu je nadaljeval Kavtičnik. In da je bila predstava popolna, so Slovenci dosegli štiri od zadnjih petih francoskih golov. Ter se zasluženo veselili preboja v osmino finala.

Ne spreglejte