Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
1. 4. 2015,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krim rokomet

Sreda, 1. 4. 2015, 11.08

8 let

Tekma med Krimom in Zagorjem, ki je trajala kar dva meseca

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Končno se je razpletla bistveno podaljšana tekma osmine finala slovenskega pokala med Krimom in Zagorjem.

Krim in Zagorje, najboljši slovenski ekipi rokometašic, je pokalni žreb postavil vsako na svoj konec igrišča že v osmini finala. Bitko so z 28:24 dobile krimovke, a so se Zasavke pritožile, češ da za Krim ne bi smeli igrati dve kadetinji. Urša Urbančič in Nina Žabjek na igrišče sicer nista stopili, a vseeno je njuna umestitev v ekipo postala kamen spotike.

Deseti člen Pravilnika o rokometnih tekmovanjih (PORT) v svojem tretjem odstavku namreč pravi: Igralke lahko nastopajo le za dve starostni kategoriji, in sicer v svoji starostni kategoriji in še v prvi naslednji. V primeru, da klub nima naslednje starostne kategorije, lahko igralke nastopajo za drugo starostno kategorijo do vključno starejših deklic. Že naslednji, četrti odstavek pa zapoveduje: Največ (3) kadetinje lahko nastopajo na eni tekmi za člansko ekipo.

Zagorje se je torej pritožilo, ker sta Žabjekova in Urbančičeva igrali tudi za Krimove kadetinje in mladinke. Pritožba je romala od Poncija do Pilata, med različnimi organi Rokometne zveze Slovenije (RZS). Začela se je vojna interpretacij. Statutarni odbor je na svoji prvi seji s krimovsko-zagorsko tematiko sporno pravilo tolmačil v smislu, da kadetinje lahko nastopajo za člansko ekipo le v primeru, da klub nima mladink, Krim jih seveda ima, četrti odstavek pa naj bi se nanašal na situacije, ko klub nima prve naslednje ekipe.

Statutarni odbor je na drugi seji zavzel drugačno mnenje z utemeljitvijo, da obstaja velika verjetnost, da omenjena člena ne odražata volje skupščine RZS, ki ji je naročil čimprejšnjo dopolnitev aktov. Naslonil se je na zapisnik Združenja tekmovanj mladih, kjer so zapisali, da lahko kadetinja v enem vikendu zaigra za svojo kategorijo, mladinke in članice.

Odbor za arbitražo je tako zavrnil pritožbo Zagorja, Zasavke niso zmagale z 10:0, Krim pa je napredoval v četrtfinale, kjer se bo pomeril s Krko. Odločitev arbitraže je načeloma dokončna, v Zagorju pa lahko vložijo zahtevo za varstvo zakonitosti.

Ne spreglejte